LPG bir yerde patlar oda sahibinin elinde.
Abi en az 1203912093 kez söylemişimdir, ilk arabamda Prins vardı şimdikinde BRC var, zerre sorun yaşamıyorum ve it gibi çekiyor araba. Karbüratörlü lpg sistemi kullanıp tüm lpg sistemlerine çamur atmak garip. Eğer risk almak istemeyen olursa gider LandiRenzo taktırır, 2 yıllık garanti yaptırır, garanti süresi bitince servisle konuşup gerekli bakımları yaptırıp ek ücrete tabi garantisini yeniletir olur biter.
Belirli bir süre sonunda benzin kullanımıyla bile subapları yamulan motora LPG zarar veriyor demek gerçekten komik yani.
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:08 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:01 ----------
Abi yarayan birşey olsa benzinli, dizel grubunun yanına sadece lpg ile çalışan araçlarda olurdu.
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sadece LPG ile çalışma sağlayan sistemler var, ancak ucuz arabalara bu sistemin koyulması çok yüksek maliyetlere yol açtığından fabrikasyon olarak satılmıyor. Avrupa ülkelerinin çoğunda var bu arabalar, dünya Türkiyeden ibaret değil

Eğer orta düzey 30bin lira civarı düz benzinli bir arabayı ele alacak olursak, motoru doğrudan lpg ile çalıştırmak LPG'nin doğasında bulunan düşük ısı sebebiyle motorda düzensiz patlamalara yol açarak yanma odası dahil motoru yıpratır, eski tip şahin 131 broadway gibi arabalarda olduğu gibi yani(onlardaki yıpranmayı da egzos gazıyla regülatör ısıtan sistemle önlüyorlar)...Yeni nesil sıralı sistemlerde araba önce benzinle çalışıp radyatör suyu ısınır, bu radyatör suyu REGÜLATÖR(beyin) denen lpg ısıtıcı parçayı da ısıtır, borulardan gelen soğuk LPG sıvısı GAZ haline dönüşüp enjektörlerden motora ısınmış gaz olarak verilir. Eğer lpg ayarı fakir karışıma ayarlı değil ise, LPG'nin arabayı yıpratması söz konusu değil. Arabayı dengesiz AFR yıpratır, benzin enjektörleri tıkanmış bir benzinli arabayı lpgsizken bile gebermiş olarak gözlemleyebilirsiniz.
Haklı yanlarınız da var illa ki, ilk arabamla triger kayışını koparınca LPG sistemi bozuldu sanmıştım ve lanetler okuyordum, satıp dizel araba alıcam diyerek. Bişeyleri öğrendikçe gözüm açıldı ve lpg gibisi yok diyorum artık.