Ön taraftan gelen "cıyk" sesi..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aKSeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aKSeL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

Araç ile seyir halinde iken ön kısımdan anlık "cıyk" diye bir ses geliyor. Daha çok motor sallandığı zamanda yapıyor gibi. Durduğu yerde gaz verip çekince birşey olmuyor. Seyir halinde iken oluyor. Mesela debriyajdan ayağı birden çekince motor irkilir ya da seyir halinde iken gaza aniden basınca motor irkilir ya böyle zamanlarda gelen bir ses.

Nedeni ne olabilir?

İlk iş motor ve şanzuman takozları kontrolü sonra da tabla burcu sonra z rot...

O tür sesler yağ seviyesi düşmüş direksiyon pompasından da gelir:)

Benim aracın sol ön lastiğin oradan da geliyor benzer ses. Balatadan geliyor sanırım. Petrolde tazyikli su tutuyorum lastiğe, bi süre ses kesiliyor ama sonra yine geliyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Usta debriyaj bilyasından geldiğini söyledi. Ses zamanla artar dedi. Baskı balata değişmeli dedi. Aracın kalkışında gidişinde hiçbir problem yok.

Benim aracın sol ön lastiğin oradan da geliyor benzer ses. Balatadan geliyor sanırım. Petrolde tazyikli su tutuyorum lastiğe, bi süre ses kesiliyor ama sonra yine geliyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim aracımızdaki ses saniyelik "cıyk" şeklinde ıslık sesi gibi. Balatadan olsa sürekli ses gelir. Mesela yolda ilerliyorum cıyk diye ses geliyor sonra kesiliyor. Bazen uzun süre yapmıyor.

Usta debriyaj bilyasından geldiğini söyledi. Ses zamanla artar dedi. Baskı balata değişmeli dedi. Aracın kalkışında gidişinde hiçbir problem yok.

Bizim bir arkadaşa aracın balata bitik dedi gözümle şahit oldum opel değil araç adam bitik balata ile 60 000 km yaptı daha yolda kalacak :D

Bizim bir arkadaşa aracın balata bitik dedi gözümle şahit oldum opel değil araç adam bitik balata ile 60 000 km yaptı daha yolda kalacak :D

Banada debriyajın sert zaten dedi. Bende 3 senedir böyle biniyorum dedim. Aynı sertlikteki debriyajla 30.000 km yapıldı 3 senede.

Geri