Öğretmen İçin...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaderaniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha hiçbir şey net değil ama il içi yapmazlar gibi geliyor. Bazı branşlar dışında motor, sağlık gibi diğer branş öğretmenleri aynı ilçede kalırlar. Çok sıkıntılı olan branşlar var. Mesela adam elektrik öğretmeni, eş durumundan o ilçedeki tek liseye kapak atmış, sonra da norm fazlası olmuş. Bunun gibi örnekler... İlkokul ve ortaokulda sorun çıkacağını sanmıyorum. Bir şekilde yer bulunur aynı ilçe içinde.

Bir de değişikliklerin okul bazında değil de bölge bazında yapılacağını duydum. Örneğin A okulundan, 100 mt ötedeki B okuluna geçilemiyor. Bölge şartı aranıyor. Misal o ilçede 8 bölge varsa bulunduğun bölge dışındaki 7 bölgeyi tercih ediyorsun. Gerçi sonuçta merkezi okullar yüksek puanlılar tarafından dolacak. Bu kaçınılmaz sonuç.

Çok yönlü bir değişiklik. Söz gelimi sınıf öğretmeni 8 yılını doldurmuş olsa bile sınıfını mezun etmeden yer değiştirmeye tabi tutulmayacak. Doğrusu da bu zaten. Ya da rotasyonun bölgeler arası olduğunu düşünsenize... Ege'den kalk, doğuya git! :)

İşin açığı bu sistemin yürümeyeceğini düşünüyorum. MEB normal atamaları bile eline yüzüne bulaştırırken böyle büyük bir değişikliğin altından kalkamaz. Kaldı ki bugün okuduğum bir haberde bütün atamaların valiliklerce gerçekleştirileceği şeklinde bir uygulama gidilebilir. Düşünün A şehrine atama isteyecesiniz. Valiliğe dilekçe yazacaksınız, uygun görülürse atama olacak. Aşağı yukarı bir milyon personellik bir camiada bu tip işler çok sıkıntılı olur. Normal atamalar normal olarak gerçekleştirilemezken her yıl çok büyük oranlar değişiklikler nasıl olacak anlamıyorum! Birileri çok fena ezilecek, haksızlığa uğrayacak, göz göre göre rezil edilecek ama dur bakalım...

Amaç doğudaki açığı kapatmaksa bundan 20 yıl önce uygulandığı gibi çift maaş uygulamasını başlat bak nasıl doluyor doğu! Madem dünyanın bilmem kaçıncı büyük ekonomisine sahibiz doğuda çalışacak 50-100 bin öğretmenin maaşını da katlayabiliriz değil mi?

Velhasıl kelam MEB şu haliyle normal atamaları eline yüzüne bulaştırmadan yapsın sonrası Allah kerim...

bide hocam iki eş öğretmenlerin durumu ne olacak o da sıkıntı...

mesela abim ve eşi aynı okulda, abimin 8. yılı eşinin 4. yılı... abimi yolladılar eşi ne olacak? o da arkasından eş durumu mu isteyecek? veya abim gitti 1 yıl sonra geri eş durumu isteyip gelecebilecek mi? veya amaç çocukları mağdur etmemek diyorlar abimi 4. sınıf okuttu işi bitti diyip yolluyorlar, peki eşi de arkasından gidince sınıfını bırakmış olmayacak mı? veya çocuğu 1 e başladı bir yıl sonra babasının rotasyonu nedeniyle çocuk da okul değiştirmeyecek mi? ya da eşi öğretmen olmayanlara nasıl bir rotasyon uygulanacak... diyelim ki bayanın eşi esnaf, başka yere veremezler sanırım çünkü eş surumu özrünü belgeliyor her sene... olan iki karı koca öğretmen olanlara mı olacak?
soru çok cevap yok...

içine ettiler el birliği ile eğitimin... lanet olsun...

İşte aynı ilçe içinde olduğu takdirde eş durumuna bırakmayacaklar kimseyi. Ben seni aynı ilçe içine verdim eş durumu hakkın yok diyecekler. Atıyorum abin ilçenin bir ucunda, yenge hanım başka bir ucunda olacak ama eş durumu olmayacak. O şekilde gidip gelinecek.

Zaten hali hazırda eş durumu bile yeteri kadar zor. Eşinin yanına gidemeyen nice insan var. Eğitim özrünü çıkardılar biliyorsun. Sağlık özrü içinde yeni bir çalışma yapılmış. Sağlık özrü için illa ki tıp fakültelerinden rapor almak gerekiyor artık. Kısacası her şey gittikçe sarpa sarıyor. Bugünlerimizi iple arayacağız.

Eğitimin içine etme konusunda ise kesinlikle katılıyorum. Önce içine ettiler. Sonra sıvadılar. Şimdi de rotasyon rezilliği ile tüy dikecekler.

taslakta il içi diye geçiyor dimi hocam yanılmıyorsam?
umarım düzeltilir dediğiniz gibi yönetmelikte ve ilçe içi olarak düzeltilir de sıkıntılar yaşanmaz...

yoksa düşünsenize ben afyon merkezdeyim eşimde yakın bi ilçede beni verdiler dinar'a dazkırı'ya başmakçı'ya hadi bakalım nasıl gidilir 120 km yol sadece gidiş için her gün?

Yav hocam olmaz! Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. 1 milyon personel. Bunun en az yarısı birbiri ile evli. :) Eş durumunu kaldıramazsın. E ortada eş durumu gibi bir durum varsa il içinde atama yapamazsın. Hani eşi öğretmen olmayanlara uygulasan bu sefer onlar kazan kaldırır, haklılar. İki ucu b.klu değnek... :)

Bu rotasyon meselesinin doğudaki açığı kapatmak için yapılacağını düşünüyorum. Bir süre sonra polis ve askerlerde olduğu gibi öğretmenleri il dışına zorlayabilirler fakat o da olmaz. Onun da kendi için de bir sürü çıkmazı var.

Ne olur?

En fazla ilçe içinde uygulama yaparlar. Birkaç yıl sürdürürler. Bakarlar olmuyor, vazgeçerler. Bilemiyorum ben böyle yorumluyorum.

neyse hocam boşverelim daha güzel şeyler konuşalım için sıkıldı valla...

o değil de astra J nasıl hocam memnun musun sıkıntı yoktur inşallah? :D

araç değiştirme planlarım devam ediyor benim de, ama yaza bıraktım artık nasılsa kış geldi...

sedan düşünüyordum hatırlarsın ama şimdi de diyorum ki bebek büyüyor arkada tek başına oturabilir koltuğunda, yanına yükleriz valizleri arka koltuğa o bizi kurtarır... şimi de HB dizel otomatiklere yöneldim :D 2010-2012 astra 1.3 cdti otomatikleri araştırıyorum... 40-45 bandında... eşim içinde rahat olur, bir de garaja girip çıkma konusunda ve şehir içinde kullanımı göz önüne alındığında daha mantıklı gibi geldi bana...

Astra J'den memnunum. Tam bir viraj ustası. :) Motor küçük diye çekinmeye gerek yok. Viraja gelince öndeki araç sana yol vermeye başlıyor. :)

Yakıt konusu biraz canımı sıktı ama benden kaynaklandığını anladım. Yüklenmeyince en az 2 lt oynuyor. Bir süre böyle kullanacağım. Değerleri karşılaştıracağım.

Bagaj konusu gıcık bir konu. :) Benim bugüne kadar sahip olduğum ilk HB araç. Daha öncesinde hep sedan kullandım. Yeni evliyken broadwayin bagajında iğne koyacak yer olmazdı. Tek çocuklu iken Astra G sedanın bagajı yine aynı durumda oluyordu. Şimdi iki çocukla Astra J HB de aynı durumda. :) Anladım ki bagaj ne kadarsa hanım da o kadar eşya yüklüyor. :)

Bu yaz tatile gittim geldim. Arka koltuk altlarını doldurdum. Bagajı doldurdum. Çocuğun baston pusetinden patenlere; salçadan müzik aletlerine; yiyecek giyecekten deniz eşyalarına kadar bir sürü ıvır zıvır aldı. Çok küçük bir HB olmadıktan sonra çocuklu ailelerde bile sıkıntı olmaz bence.

Ama HB ve sedanın şehir içi kullanımı arasında çok büyük farklar yok bence. Aşağı yukarı aynı uzunluktalar. Hatta HBler biraz daha kompakt yapıda olduklarından görüş açısı biraz sıkıntılı olabiliyor. Eşim önceki aracım Cruze'u da kullandı bunu da kullandı. Fakat onda çok daha rahat olduğunu söyler hala. Arka çamurluğu hafifçe sürttük bile HB araçta. Karar sizin tabii... Ama temiz olduktan sonra ikisi de olur bence.

Anladım hocam teşekkürler açıklamalar için... Fikir her an değişebiliyor işte... Bunları duyduğum iyi oldu bakalım artık bi karar vericez şu an kararsızız en kötü durumdayız yani :)

skoda superb bile düşündüm bi ara şimdi astra hb ye geçtim o derece :D

geç oldu cuma akşamları güzel oluyor böyle geç yatması... ben kaçar, iki gün yatışşşş :)

iyi geceler hocam...

İyi geceler, hayırlısı olsun her konuda...

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 yılı dolduran öğretmenlere il içinde rotasyon çalışması ile ilgili internet üzerinden görüşler aldı.

Önümüzdeki hafta da Ankara’da Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen, farklı branşlarda 40-50 öğretmen ve idareciyle bir arada olacağı çalıştayda rotasyonu tartışacak. Bir günlük çalıştayda alınan görüşlerin ardından Bakanlık yetkilileri artık bu konuda karar verecek. Buna göre 8 yıllık süre artabilir, il içindeki rotasyon ilçe içine dönebilir.

120 BİNİ ETKİLEYECEK
YAKLAŞIK 436 bin öğretmen 8 yıllık görev süresini doldurdu. Ancak bunların 120 bini 8 yıldır aynı okulda ve rotasyondan etkilenecekler.

Çalıştaya katılacak öğretmen ve okul yönetcileri Türkiye’nin farklı illerinden, farklı branşlarından rasgele yöntemle seçilecek.

ROTASYON İÇİN SÜRE 12 YILA ÇIKABİLİR
Bakanlık hem internette, hem de çalıştayda alınan görüşlerin ardından 8 yıllık görev süresini 12 yıla çıkarabilir. 8 yıl kararının ardında sınıf öğretmenleri bulunuyor. İlkokul 4 yıllık olduğu için ara sınıflarda öğretmenleri ve öğrencileri mağdur etmemek amacıyla bu kararın alındığı, ancak sendikaların baskısı ile 12 yıla çıkacağı düşünülüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27452255.asp

Geri