arkadaşlar bir noktada kulaktan dolma ve eksik bilgi var sanırım.
TRAFİKTEN MEN SEBEBLERİ
1-Tescil İşlemlerini yaptırmamak-noter satışından sonra 30 gün içinde ruhsatı kendi adımlıza almamak
2-Sigorta eksikliği-fenni muayene eksikliği
3-Herhalde bu madde önemli ki bu maddeden işlem çok oluyor:Ama teknik şartlar ne anlama gelmekte ben anlamadım
Teknik Şartlardaki esaslara uygun olmayan araçlar
4-Alkollü araç kullanmak
5-Bunlarla birlikte sürücünün ehliyetinin puanının dolması sırasında,alkollü iken araç kullanması sırasında yanında alkollü olmayan veya hemen hazırda sürücü ehliyetli birinin bulunmaması durumunda araç bağlanır.Bunların dışında bağlamaya itiraz edebilirsiniz.Ancak modifiyeli,eksozu açık ve renkli camlar gibi Fenni Muayeneye aykırı durumlarda aracınızı kafadan bağlarlar.Otoparka çektirirler,siz tekrar fenni muayene yaptırıp geri alabilirsiniz.
teorik olarak yararlı bir paylaşım ama zamanında subaru sti'ların spoiler'ını bahane gösterip araba bağlamaya kalkışan memur mu desem.yoksa gözümün önünde orjinal egzozlu mustang'i egzozu var diye bağlayanlar.aracım caddede bir kez bağlandı, sonrasında hiç çevrilmezken her çevirmede beni kenara çekiyorlar.hatta önümdeki aracı devam ettirip beni çektikleri oldu.
hatta salı pazarının orada filmlerden ceza yedim, ben ceza yerken bir ton filmli araba geldi geçti.umurlarında olmadı.bu tutumlarla birçok kez karşılaştım.aracım muayeneden başarıyla geçmiştir.
üzerindeki egzoz dışarı ses vermiyor.cam filmim en açık tondaydı(ki şuan filmlerim sökülü).teorik paylaşımlar güzel ancak yasalar bu durumu biraz da memurların insiyatifine bırakmış durumdalar(ya da amir emirlerine)