Nano borx kullana varmı?

Bor harici başka bir yorum yapmayacağım, zaten bazı konularda anlaşamıyoruz, yazılanlar çizilenlerin hepsi burada, dileyen dilediği yorumu yapar.

Savaş abi arabam 147 000 de yağ yakıyorum 10000 km de 2 2,5 lt tavsiye eder misin bana deneyeceğim bunu yoksa motor yapmaya doğru gidiyoruM ZATEN

Beni en çok şaşırtan Mobil olduydu hem yağların arkasına aracınıza kesinlikle yağ katkısı gibi ürünler kullanmayınız zaten yağın içeriğinde mevcuttur yazıyolar sonra her ne hikmetse kendi markası altında yağ katkısı sürüyo piyasaya http://www.hepsiburada.com/Liste/mo...ils.aspx?productId=otm090335&categoryId=26005

zaten rektifiye kesin görünüyosa denenebilir,
ama yağ yakma segmanlardan mı yoksa başka bi yerden mi kaynaklı iyi tesbit etmek lazım onun için de kompresyon ölçtürün öncelikle.

ürünle ilgili web sitesini, ürünün sayfa sayfa haberlerini gördüm, merak edip bide tübitakın sitesine baktım.
tübitakta "basında mam" diye bi köşe var orda da bu haberlere yer verilmiş ama anladığım kadarıyla sadece ismi geçtiği için derlenmiş haberler. Tübitak ar-ge hizmeti vermiş, ürünü yapıp satan da onların müşterisi. Tübitakın ürünün arkasında durduğunu gösterir bi ifade hiçbi yerde yok.
ürünle ilgili web sitesinde de ürüne ait, kullanım sonuçlarını ve zarar görmemesini garantileyebilecek bir sertifika, bilgi vs. bişey yok. EPDK'nın vermiş olduğu "madeni yağ üretim lisansı" nı ve fabrikaya ait ISO9001 ve ISO14001 belgelerini ürüne ait bir sertifikaymış gibi tanıtmışlar.
merak edebilecekler için işte link
http://www.nanoborx.com/Pages/NanoBorx-Sertifikalar.aspx

teknik doğrulama yapılabilecek herhangi bir kaynak sunulmamış.

bunlara dayanarak diyorum ki rektifiye son çare olmuşsa denemekten zarar gelmez.
tasarruf ve performans artışı benim de aklıma yatmadı, hele ki %30.
he belki o oranda kompresyon kaçıran bi motoru komple restore edebilecek güçteyse, sonuç %30 performans artışı olur, ama bu da biraz hayal olur gibi :confused:

Daha fazla birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Yöneticilerimiz gerekli önlemi alırlar umarım misal:

Savaş abi arabam 147 000 de yağ yakıyorum 10000 km de 2 2,5 lt tavsiye eder misin bana deneyeceğim bunu yoksa motor yapmaya doğru gidiyoruM ZATEN
Abdülkadir ben Doğan aracımdaki üfleme ve yağ kaybı için restore marka onarıcı kullanmıştım. Ama işin sonunda aracım satıcının anlattığı ölçüde düzelmeyince moralim bir hayli bozulmuştu.
Benim aracım da 155.000 de ve aynı mesafelerde 1-1,5 litre civarı yağ eksiltiyor, bu değer el kitabında normal olarak yorumlanıyor (benim aracımda sibop keçelerinin sertleşmesi neticesi yanma odasına bir miktar yağ kaçıyor). Senin ki gerçekten biraz fazla. Yağ kaybının kesin kaynağının motorun yağ yakmasından olduğuna eminmisin? Yağın markası, yağın viskozitesi, kaçaklar, keçeler gibi etkenler de eksilmeğe neden olur. Aracın kompresyonunu ölçtür, sadece yağ segmanları sorunlu olabilir, çünkü GM motorlar için 150.000 km motorun bitmesi için çok erken.

Son düzenleme:
Ne gerek var ki? Cevap vermeyiz olur biter.;)[/QisalUOTE]

Evet cvp vermemek, susmak bazen buyukluktür, doğruluktur.. Ama bazende cvp vermek gerekır konu ne olursa olsun. Misal biraz önce savaş abiye yazdıgım cok cok uzun msj gibi.. Gerci silinmiş ama enazından savaş abı inş okumusturda slinmiştir.. Nese konu kapanmış uzatmanın dahamantıgı yok.. Herkese ii forumlar..

Abdülkadir ben Doğan aracımdaki üfleme ve kağ kaybı için restore marka onarıcı kullanmıştım. Ama işin sonunda aracım satıcının anlattığı ölçüde düzelmeyince moralim bir hayli bozulmuştu.
Benim aracım da 155.000 de ve aynı mesafelerde 1-1,5 litre civarı yağ eksiltiyor, bu değer el kitabında normal olarak yorumlanıyor (benim aracımda sibop keçelerinin sertleşmesi neticesi yanma odasına bir miktar yağ kaçıyor). Senin ki gerçekten biraz fazla. Yağ kaybının kesin kaynağının motorun yağ yakmasından olduğuna eminmisin? Yağın markası, yağın viskozitesi, kaçaklar, keçeler gibi etkenler de eksilmeğe neden olur. Aracın kompresyonunu ölçtür, sadece yağ segmanları sorunlu olabilir, çünkü GM motorlar için 150.000 km motorun bitmesi için çok erken.

yaptırmaktan kastım o zaten segman değisimi ama önce mobil yağ alıp deneyeceğim gittiğim özel servis shell kullanıyor güvenmiyorum o yağa pek birde ben kısa mesafe kullanıyorum onunda etkisi olabilir diye düsünüyorum belki de yanlıstır ama

yaptırmaktan kastım o zaten segman değisimi ama önce mobil yağ alıp deneyeceğim gittiğim özel servis shell kullanıyor güvenmiyorum o yağa pek birde ben kısa mesafe kullanıyorum onunda etkisi olabilir diye düsünüyorum belki de yanlıstır ama
Ben önceki mesajımda yanlış anlaşılır diye yağ markası vermemiştim. Yağ sarfiyatının bir nedeni de bu marka olabilir (benim eski aracımda kullanılan yağ da aynı markaydı ve buharlaşma ile köpürme çok oluyordu, ben de tavsiye üzerine o zamanlar 20/50 ler içinde iyi bir yer edinen BP'ye dönüş yapmıştım, yanlız dikkat et hemen tüketim azalmaz, uyum süresi için gerekli plan en az 2 kerelik yağ değişiminden sonra daha sıhhatli ölçümler yapabilirsin, mobil veya GM iyi seçimlerdir)

Geri