Ben isze xenon maceramı anlatayım.
Astra H aracıma (merceksiz far) 8K xenon takmıştım. AA ortalık ne güzel aydınlandı dedim, üstelik buz mavisi görüntüsü ile çok karizma idi. Ama gerçekten de yağmur, sis, kar vb havalarda görüş azalıyordu. Özellikle yağmurda sanki asfalt ışığı emip yok ediyor gibiydi. Kendi kendimi yahu eski halojenlerim de böyleydi diye kandırdım.
Sonra Hyundai Fx Coupe aracımda orjinal mercekli far vardı ama xenon yoktu. Denemek için gidip 6K xenon aldım ve dedim ki olay buymuş arkadaş, şimdi önümü gerçekten görüyorum.
Coupe yi satıp Astra GTC turbo ile Opel e dönüş yaptım. Aracın orjinalinde xenon paket olduğundan mercekli far 4300k ampüller vardı. Dağı taşı aydınlatmıyordu, ama çok iyi bir görüş sağlıyordu. Eskiden yaşadığım yağışta görememe vs gibi sorunlar hiç yaşamadım. O zaman anladım ki millet mercek ve 4300k diye boşuna yırtınmıyor.
Aracınız astra G ve halojen farlarınız sanırım H4. H4 olmasa bile uzun ve kısa farınız aynı ampülden sağlanıyor, yani uzun için ayrı kısa için ayrı yer yok. Maalesef bu tip xenonlar hem sizin görüş alanınız hem de karşıdan gelen için en olumsuz durumu yaratan xenon tipidir.
O yüzden bence aracınız kaliteli bir mercekli far ile (sonra junyan vs nin angel farlarından bahsetmiyorum) 4300k lik bir kit alın.