motora hava basmak ( süperşarjer )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir yararı yok onun hızı üst devirlerde motoru duyurmaya yetmez zaten alt devirlerin biraz iyi olabilir. Onun çekeceğin güç yüzünden üstüne performansın bile düşebilir.

iyiki bir fikir çıkardım neredeyse memleketin üretiminden patentine, argesine hepsi üstüme kaldı amaaaaan. millet ne doluymuşunuz be yapan yapar bakan bakar, herkes terazi oldu
yok arkadaş hava civa hiçbir yere birşey basmıyorum, kapattık

Benzer bir denemeyi ben kendi aracımnda yapmıştım.

Resimlerini gösterdiğin fanlar blower fan olarak geçiyor ve teknelerde kullanılmakta. Yalnız verdiğin hava verileri bildiğim kadarı ile yanlış. Neyse.

Uygulamanın sonucunda aracın alt devirlerde toplaması biraz daha iyi oluyor. Eğer fanın önüne açık hava filitresi koyarsan araç devir aldıkça çokda güzel bir ses alıyorsun. Ben fan için pwm devir kontrolcüsü yaptım. Yalnız gaz pedalına bağlayacaktım ama işlerim fırsat vermeyince fanı son devre ayarlayıp öyle çalıştırdım.
Dikkat etmen gereken en önemli husu ısı yalıtımı. Eğer motora sıcak hava girmeye başlarsa araç bayılmaya başlıyor.

Denemelerinde başatılar dilerim. Ben fan sistemini söktüm ve şimdi onun yerine başka projeler var kafamda. Onlar ile ilgileniyorum. Uygun sonuçlar alırsam ilerde paylaşırım.

Tavsiye ve önerilerine Teşekkür ederim. denemelerde sonuçları paylaşmaktan mutluluk duyarım.

denemelerini bizimle paylaşırsınız değilmi merakla beklioruz

ya meraktan soruyorum böyle hava çekmekle ön tampona geniş 2 tane port koyup borularla büyük bir havayı vermek aynı şey değil mi?

Geri