motor yağı markası önemli mi?

arkadaşlar ben arabayı aldıktan 2 ay sonra bakıma girdi motor yağı mobil 1 ken GM yaptırdım yakıt sanki fazla yakmaya başladı.nerden anladın derseniz ben her yakıt aldıgımda km yi sıfırlarım ordan fark ettim biraz..yakıtın motor yağı kalitesi ile ilgisi varmı...

Aynı özelliğe sahip yağlardaki farkı biz kullanıcıların gözlememesi neredeyse imkansızdır. Yakıt tüketimindeki artışın asıl nedeni havaların soğuması olabilir mi?

Ben iki aracımda da yıllardır GM yağı kullanıyorum, şimdiye kadar yağ lambasının yandığını hiç görmedim. Bu duruma sadece ustan sıkı sallamış diyorum. Ustana şu soruyu sor; GM yağı madem Ople araçlarında yağ lambasını yaktırıyor o zaman Opel neden fabrikasyon olarak bu yağı kullanıyor? Bakalım ustan bu soruya ne cevap verecek? :)
savaş bey bende sizin gibi opel hayranıyım ama opel servislerine sizin kadar ii bakmıyorum gm normal bi yağ markası opel en iyi yağ markasını kullansaydı araçlar sorun çıkarmaz servise gitme sorunu kısmen ortadan kalkardı.bu da az para kazanmaları anlamına geliyor ben böyle düşünüyorum şimdilik...

89.000 de aldım aracı, 120.000 de şu an... 4 kez bakıma soktum, birincisinde katakulliye geldim wolf (10w/40) diye bir yağ koydu usta, ikincisinde GM (10w/40) kullandım, üçüncü bakımda kendim malzemeleri aldım Castrol Magnatec (10w/40) kullandım, son bakımda da kış şartları nedeni ile 5w/30 GM konudu... hiç bir sıkıntı yaşamadım... Bence yağ o derece etki etmiyor... etse 4 kez yağ değişti bana etki ederdi... :)

savaş bey bende sizin gibi opel hayranıyım ama opel servislerine sizin kadar ii bakmıyorum gm normal bi yağ markası opel en iyi yağ markasını kullansaydı araçlar sorun çıkarmaz servise gitme sorunu kısmen ortadan kalkardı.bu da az para kazanmaları anlamına geliyor ben böyle düşünüyorum şimdilik...

İyi de ben 2007 yılından beri yetkili servise gitmiyorum ki? Ayrıca ben sık sık yağ markası değiştirmeyi sevmem, zaten uzmanlar da her yağ değişimde başka başka markaların yağlarının kullanılmasını önermezler. Kullandığım yağlar saygın firmaların ürettiği, piyasada kabul görmüş orta düzeydeki (yüksek performans sunmayan) yağlardır, 7.500 km oldu mu yağ+yağ filitresini değiştiririm o kadar. Her ikinci el araç aldığımda eski sahibine devamlı kullandığı bir yağ olup olmadığını sorar aynı markadan devam etmeye özen gösteririm. Bana GM yağlarından dolayı Opel'lerin sorun çıkardığını, bu nedenle de servislere gittiğine dair bir bilgi sunabilecekmisiniz, piyasadaki ustalar böyle diyor demeyin zira bu suçlama ağır bir ithamdır.

İyi de ben 2007 yılından beri yetkili servise gitmiyorum ki? Ayrıca ben sık sık yağ markası değiştirmeyi sevmem, zaten uzmanlar da her yağ değişimde başka başka markaların yağlarının kullanılmasını önermezler. Kullandığım yağlar saygın firmaların ürettiği, piyasada kabul görmüş orta düzeydeki (yüksek performans sunmayan) yağlardır, 7.500 km oldu mu yağ+yağ filitresini değiştiririm o kadar. Her ikinci el araç aldığımda eski sahibine devamlı kullandığı bir yağ olup olmadığını sorar aynı markadan devam etmeye özen gösteririm. Bana GM yağlarından dolayı Opel'lerin sorun çıkardığını, bu nedenle de servislere gittiğine dair bir bilgi sunabilecekmisiniz, piyasadaki ustalar böyle diyor demeyin zira bu suçlama ağır bir ithamdır.
ben gm yağlarından dolayı sorun cıkıyor demedim ki olayı bu yönden bakmayın ben sadece madem ole neden mobil castrol gibi marka kullanmıyorlar onu düşünüyorum gm normal bi marka yağ konusunda tabi bu...tabi herkesın fikri kendine yinede teşekkür ederim..

arkadaşlar piyasada satılan GM yağların çoğu orjinal değil.bilginize..

Onun çakması yok mu sanıyorsun :).

Zaten bu ülkede bize çakmayan yok ki abi :D

Geri