motor devri

corsa_1990

Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
arkadaşlar bende corsa 1.2 1.6v 80 hp benzinli manuel var.Daha yeni bir sürücüyüm.Sizce vitesleri hangi devirde atmalıyım?Bir tanıdığım 2500-2700 arası at,hem az yakar,hemde motor yıpranmaz dedi.Ama o devirde attığım zaman yığılma gibi oluyor,sanki arabayı arkadan biri tutup çekiyormuş gibi.3500-4000 gibi yüksek devirde atarsan da motor yıpranır hemde çok yakar diyorlar.Sizce ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.Herkese keyifli sürüşler diliyorum.

Ynt: motor devri

Max tork devrinin 500-1000 devir üstünde değiştirirseniz hem ekonomik hem sağlıklı olur. Düşük devir kesinlikle düşük tüketim demek değildir. Max.torku 3000 devirde veriyorsa 3500 4000 devir ideal. ևünkü üst vites oranı deviri düşüreceği için yine ideal tork devir bandında kalmış olursunuz. Kırmızı devire girmediğiniz müddetçe yıpranma olmaz. Motor ömrü yapılan km ile değil çevirilen devir sayısı ile ölçülür aslında. (֖ğneğin 300 bin km değil de 10 milyon devir gibi)  Siz 2500 de kullandığınızda 3500 e göre daha geç motor ömrünü tamamlarsınız ama bu normal şartlarda çok uzun yıllar sürer. Yani 3500 devir gibi kullandığınızda daha erken motor ömrü tamamlanır ama siz zaten o süreye ulaşmadan araç çoktan birkaç el değiştirmiş olur.

teşekkürler :)

eketen link' Alıntı:
Max tork devrinin 500-1000 devir üstünde değiştirirseniz hem ekonomik hem sağlıklı olur. Düşük devir kesinlikle düşük tüketim demek değildir. Max.torku 3000 devirde veriyorsa 3500 4000 devir ideal. ևünkü üst vites oranı deviri düşüreceği için yine ideal tork devir bandında kalmış olursunuz. Kırmızı devire girmediğiniz müddetçe yıpranma olmaz. Motor ömrü yapılan km ile değil çevirilen devir sayısı ile ölçülür aslında. (֖ğneğin 300 bin km değil de 10 milyon devir gibi)  Siz 2500 de kullandığınızda 3500 e göre daha geç motor ömrünü tamamlarsınız ama bu normal şartlarda çok uzun yıllar sürer. Yani 3500 devir gibi kullandığınızda daha erken motor ömrü tamamlanır ama siz zaten o süreye ulaşmadan araç çoktan birkaç el değiştirmiş olur.

14alkiss

Bilgiler için teşekkürler Emre abi.  :)

yüksek viteste ve düşük devirde araba hareket halide giderken  hep stop ettiriyorum sizde de öyle oluyormu?

opelciii link' Alıntı:
yüksek viteste ve düşük devirde araba hareket halide giderken  hep stop ettiriyorum sizde de öyle oluyormu?

Bu çok büyük sıkıntılar çıkarabilir dikkat edin. Yüksek vites, çok düşük devir kullanmamaya çalışın derim.

eketen link' Alıntı:
Bu çok büyük sıkıntılar çıkarabilir dikkat edin. Yüksek vites, çok düşük devir kullanmamaya çalışın derim.

Hehehehe aklıma niyeyse Active Select geldi. ((((:

:) 

Manuel de bu iş triger zortlaması ile motorun uçmasına kadar gidebilir.

eketen link' Alıntı:
:)  

Manuel de bu iş triger zortlaması ile motorun uçmasına kadar gidebilir.

Bizde sinir zortlaması ile paranın uçmasına gidiyor devamlı. (((:

Geri