motor arızalı ne yapayım

Kardeş üzüldüm geçmiş olsun. Kardeşimin aracında da (Astra f) benzer bi sorun vardı. Sökülünce sübap lastiklerinden olduğu anlaşıldı ve ucuz yoldan kurtuldu. Ama usta tanıdıktı. Umarım senin sorunda basit bir arızadır.

tabikide subap lastikleri.
kapak rektifiye - sübap lastikleri - conta - yağ - işçilik = max 1000 lira başka sorunu yok...

ama suya bak yağlanma köpürme varmı?

Kardeş üzüldüm geçmiş olsun. Kardeşimin aracında da (Astra f) benzer bi sorun vardı. Sökülünce sübap lastiklerinden olduğu anlaşıldı ve ucuz yoldan kurtuldu. Ama usta tanıdıktı. Umarım senin sorunda basit bir arızadır.

tabikide subap lastikleri.
kapak rektifiye - sübap lastikleri - conta - yağ - işçilik = max 1000 lira başka sorunu yok...

ama suya bak yağlanma köpürme varmı?
suda yağlanma veya köpürme yok iş yerimin arka sokağında tamirci var fikir sahibi olmak için ona götürdüm.aynen yaptıklarını aktarıyorum.yağ kapağını açmaya gerek yok dedi yağ cubuğunu çıkarttı içerde 50 kişi sigara içiyor sanki yağ ile birlikte duman çıkıyor püfür püfür.kelebeğin oradan gaz teline bastı üst kapak etrafından yağ ve duman çıkıyor zaten çalışma şekli şıkır şıkır saz çalıyor.adam komple motor yapılma ihtimali çok yuksek dedi bunu sekman kurtarmaz dedi sesi yapanda siboplar ve fincanları dedi mumkun olduğu en kısa surede yaptır dedi.750 işçilik +350 rektifiye tutar dedi yaklaşık 2-2.5 gibi bir rakama mal olur dedi krank falan hesaba dahil değil dedi onda ne çıkacağını bilemem dedi .ben alalı 7bin km oldu bir anda böyle olması çok saçma dedim.sen yağını değiştirdinmi hiç dedi evet değiştirdim dedim.senin aldığın adam buna 20-50 yağ koymuştur dedi sesi kesmesi için dedi bor katkısıda dumanı ve sesi ekstradan kesiyor dedi anlamış kullanmışındır. dedi yağı değiştirip 10-40 koyunca dedi herşey ortaya çıkmıştır dedi velasılkelam komple motor yapılacak

ilker bey, geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum. heves ediyoruz, o kadar para veriyoruz araba alıyoruz böyle sonuçlar çıkınca insan gerçekten üzülüyor. sanki o paralar kolay kazanıyor. ikinci el araba gerçekten sürpriz ne çıkacağı belli olmuyor. en iyi kararı kendiniz verirsiniz yaptırmak ya da satmak. inşallah hayırlısıyla çözümlersiniz bu olayı. tekrar geçmiş olsun...

ilker bey, geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum. heves ediyoruz, o kadar para veriyoruz araba alıyoruz böyle sonuçlar çıkınca insan gerçekten üzülüyor. sanki o paralar kolay kazanıyor. ikinci el araba gerçekten sürpriz ne çıkacağı belli olmuyor. en iyi kararı kendiniz verirsiniz yaptırmak ya da satmak. inşallah hayırlısıyla çözümlersiniz bu olayı. tekrar geçmiş olsun...
sağol tşk ederim dediğiniz gibi ikinci el araba tamamen şans ayrıca insan birşeye heves edince inanınki içinden bir sıkıntı çıkıyor en azından bende öyle oluyor astram vardı bundan önce oto center a kartal almak için gitmiştim hiç aklımın köşesinden geçmiyordu astra almak karga tulumba astrayı aldım 200 bin km olmuştu en ufak bir sıkıntısı yoktu onu sattım bir aydan fazla vectra aradım taradım taa ankaralara gittim bu vectrayı aldım.ama ben nerden bilirdim ki adamın kalın yağ koyup bor power ekleyip sesi ve üflemeyi kestiğini ben ne zaman normal olan 10-40 yağ koydum arabada su koyuverdi diyecek birşey yok yukarda allah var ne diyeyim bu yok canımızla bınında altından kalkacağız.ben başkaları gibi kalın yağ bor power koyupta kimsenin gunahınıda girmem küfürünüde yemem allaha havale ediyorum başkada diyecek birşey yok

sağol tşk ederim dediğiniz gibi ikinci el araba tamamen şans ayrıca insan birşeye heves edince inanınki içinden bir sıkıntı çıkıyor en azından bende öyle oluyor astram vardı bundan önce oto center a kartal almak için gitmiştim hiç aklımın köşesinden geçmiyordu astra almak karga tulumba astrayı aldım 200 bin km olmuştu en ufak bir sıkıntısı yoktu onu sattım bir aydan fazla vectra aradım taradım taa ankaralara gittim bu vectrayı aldım.ama ben nerden bilirdim ki adamın kalın yağ koyup bor power ekleyip sesi ve üflemeyi kestiğini ben ne zaman normal olan 10-40 yağ koydum arabada su koyuverdi diyecek birşey yok yukarda allah var ne diyeyim bu yok canımızla bınında altından kalkacağız.ben başkaları gibi kalın yağ bor power koyupta kimsenin gunahınıda girmem küfürünüde yemem allaha havale ediyorum başkada diyecek birşey yok

Çok haklsınız İlker Bey, artık satan insan için söylenecek söz yok, Allaha havale etmek en doğrusu. Sanırım yaptırıp binmeyi düşünüyosunuz arabaya. İnşallah halledeilebilecek en ucuz şekilde ve en güzel şekilde yaptırır binersiniz.

2. el araç gerçekten şans işi, birde işin içinde heveste olunca, fazla detaya girmeden sahip olma isteği uyanabiliyor insanda.karşı tarafın niyeti de çok önemli tabi.
Ama şahsi fikrim, ülkemiz koşullarında 5-6 yaşından büyük araçlardan uzak durmak gerek, araçlar hem hor kullanılıyor, hemde yolların hali malum.Belki 20 sene binilebilecek araç, 10 senede yıpranıyor.

3000 e kaddar masraf olucak demişler nasıl olcakki o eger az bi iş varsa kiii inşalla öyledir... çünkü o belirttiginiz tarıhten buyana 4 litre inanılmaz fazla bence... umarım kötü bi arızası yoktur eger varsada satmanızı tavsiye ederim... 163.000 km de az deil sonucta ha alman arabasıdır opeldir ama daha az km arac bulabilirseniz alın derim... saygılarla...

geçmiş olsun kardeş valla çok kötü bir durum. benimde başıma gelmişti böyle bir durum araç sahibine neden sölemedin satarken dedik aynen cevabı şu oldu.... söleseydim almazdınki...... dedi.. iyide o verdiğimiz parayı çoluk çocukla nasıl yiyecen be kardeş her gün ah var o parada her gün bela okuma var hergün küfür var ve hak var o paranın içinde. Allaha havale edecen ve sakın ola biz böyle bir hataya düşmeyelim arkadaşlar. aracınızı satarken neyi varsa delikanlı gibi söyleyelim. unutmayalım kul hakkı hiçbirşeyle ölçülmez.....sen kafanı yorma kardeş yaptır aracını binmeyeceksen sat . tamam zarar edecen belki 3 yada 5 bin ama akşam yatınca rahat uyursun.

ah alacağıma 10 bin TL zarar edeyim abi mezara götürmeyecem ya o parayı.

Geri