motor arızalı ne yapayım

suda yağlanma veya köpürme yok iş yerimin arka sokağında tamirci var fikir sahibi olmak için ona götürdüm.aynen yaptıklarını aktarıyorum.yağ kapağını açmaya gerek yok dedi yağ cubuğunu çıkarttı içerde 50 kişi sigara içiyor sanki yağ ile birlikte duman çıkıyor püfür püfür.kelebeğin oradan gaz teline bastı üst kapak etrafından yağ ve duman çıkıyor zaten çalışma şekli şıkır şıkır saz çalıyor.adam komple motor yapılma ihtimali çok yuksek dedi bunu sekman kurtarmaz dedi sesi yapanda siboplar ve fincanları dedi mumkun olduğu en kısa surede yaptır dedi.750 işçilik +350 rektifiye tutar dedi yaklaşık 2-2.5 gibi bir rakama mal olur dedi krank falan hesaba dahil değil dedi onda ne çıkacağını bilemem dedi .ben alalı 7bin km oldu bir anda böyle olması çok saçma dedim.sen yağını değiştirdinmi hiç dedi evet değiştirdim dedim.senin aldığın adam buna 20-50 yağ koymuştur dedi sesi kesmesi için dedi bor katkısıda dumanı ve sesi ekstradan kesiyor dedi anlamış kullanmışındır. dedi yağı değiştirip 10-40 koyunca dedi herşey ortaya çıkmıştır dedi velasılkelam komple motor yapılacak

İlkerciğim fazla düşünmeye gerek yok. YAPTIR KURTUL. Yoksa bu seni yiyip bitirecek.

gecmiş olsun canına gelcegıne malına gelsın yaptır kurtul bın senelerce arabanı guzel guzel canınıda sıkma en guzelı

geçmiş olsun kardeş valla çok kötü bir durum. benimde başıma gelmişti böyle bir durum araç sahibine neden sölemedin satarken dedik aynen cevabı şu oldu.... söleseydim almazdınki...... dedi.. iyide o verdiğimiz parayı çoluk çocukla nasıl yiyecen be kardeş her gün ah var o parada her gün bela okuma var hergün küfür var ve hak var o paranın içinde. Allaha havale edecen ve sakın ola biz böyle bir hataya düşmeyelim arkadaşlar. aracınızı satarken neyi varsa delikanlı gibi söyleyelim. unutmayalım kul hakkı hiçbirşeyle ölçülmez.....sen kafanı yorma kardeş yaptır aracını binmeyeceksen sat . tamam zarar edecen belki 3 yada 5 bin ama akşam yatınca rahat uyursun.
bende öyle düşünüyorum en azından vicdanımız rahat uyuruz.küfür yemekten ah almaktan iyidir.
İlkerciğim fazla düşünmeye gerek yok. YAPTIR KURTUL. Yoksa bu seni yiyip bitirecek.
inanki yiyip bitirecek ruyalarıma girdi allah seni inandırsın rüyamda motor bloğunu almışım kucağıma bir yere taşıyorum ama nereye taşıyorum bilmiyorum.
gecmiş olsun canına gelcegıne malına gelsın yaptır kurtul bın senelerce arabanı guzel guzel canınıda sıkma en guzelı
dediğin gibi cana geleceğine mala gelsin.satmak care değil bu halilede kimseye satamazsın zaten alanda ölü fiyatına alır duzgun bi araba almak için yine cepten 3-4 eklemek gerekecek oyle eklemektense 3-4 verip motoru yaptırırım daha iyi en azından motorum yeni derim kafam rahat olur.

bende öyle düşünüyorum en azından vicdanımız rahat uyuruz.küfür yemekten ah almaktan iyidir.

inanki yiyip bitirecek ruyalarıma girdi allah seni inandırsın rüyamda motor bloğunu almışım kucağıma bir yere taşıyorum ama nereye taşıyorum bilmiyorum.

dediğin gibi cana geleceğine mala gelsin.satmak care değil bu halilede kimseye satamazsın zaten alanda ölü fiyatına alır duzgun bi araba almak için yine cepten 3-4 eklemek gerekecek oyle eklemektense 3-4 verip motoru yaptırırım daha iyi en azından motorum yeni derim kafam rahat olur.
aynen en azından kafan rahat olur bınersın aracını en guzelınden :)

beni düşündüren diğer bi konuda 160 bin km deki bir araçın motoru bu hale nasıl gelir.servise gittim ustalar çok zor bi hadise dedi sonuçta general motor bu hale kolay gelmez dediler çok müthiş derecede hararet görmüş ve hemen hemen hiç bakılmamış kullanan hor kullanmış kanısında birleştiler.ben yağ değişimine gittiğimde çıkan yağ filtresini görseniz korkarsınız .o derece yani bu hale gelmesinin ana nedenleri bu olabilir düşüncesindeyim başka fikri olan varsa buyursun söylesin

belkıde km sı 300 bın 400 bın cıvarındadirkı yorulmuş olabılır satarken malum km dusumer ışlemı :(

servis kayıtlarında 9 ay önce 143 bin küsürde trıger değişmiş olarak gözüküyor ankarada yetkili opel servisinde opel club kartından bakıldığında çıkıyor.

valla kardeşim ben o kadar çok yakarak bitirdiğine kanaat getirmiyorum.üst kapaktan kaçırdığı için yağı oradan boşaltıyor.üst kapak söküldükten sonra sibop ve fincanlarıda değiştirdikten sonra üst kapak contasınıda değiştridkten sonra kurtarabilir ama motoru açmadanda pek birşey söylemek mumkun değil uzun lafın kısası gözümüzü karartıp sökeceğiz motoru
bendede 96 astra f ar aynı sorunu yasadım. motor biraz yağ eksiltiyo dedigin anda sanayiciler heemn indirir o motoru ama güvenme. benim sansıma askerde cavusum opel ustası cıktı ona sordum opellerin cogunda yag yakma sibop lastiklerinden olur dedi. yarım gunluk işi var dedi. kayseriye donunce lastikleri degiştirdim temizlettik hazır ustten acılmısken bide segman degiştirdik tamamı 650 lira tuttu. eger ustaya gidip bunun sibop lastiklerinde sorun varmıs kaca olur diye lafa baslarsan sende boyle halledebilirsin. ama bişey soylemezsen onlar motoru indirir. su anda gram yag yakmıyo aracım duamn vs hiçbişey yok. inşallah seninkide hallolur.

İlker bey çok üzüldüm.İşte bu yüzden arabamı dışardan almadım.Bildiğim arabayı aldım bende ve kötü bir sürprizle karşılaşmadım.Ayrıca arabayı satarsan sattığın kişide aynı senin durumunda olacak.O yüzden benim fikrim motoru yaptır ve sıfır km arabana doya doya bin...

rektifiye yaparken vectra b gt nin egzantirikleri ve hedersınıda koy bari
hgeçmiş olsu n

Geri