Motor Arıza Lambası Yardım!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikokci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benimkinde tık yok şükür:))

Taktıralı ne kadar oldu, kaç km yaptınız? Hangi marka sıralı kullanıyorsunuz?

Merhaba,

Benim de 2001 Elegance Astra'm var sedan. 2 ay önce aldım ve alınca Bedini marka sıralı sistem LPG taktırdım.
Benim aracımda da arıza ışığı ara sıra yanıyor, 5-6 sn sonra kendiliğinden sönüyor. Aracın çekişinde veya sesinde hiçbir sorun yok.
Kurban Bayramında şehirlerarası yol yaptım, ışığın yanmasının bir mantığı yok. Aracı sıkıştırınca yanıyor gibi bi şey diyemiyorum fakat 3. vitesten sonra yanıyor genelde. 4.vitese taktıktan kısa bi süre sonra yanıp sönüyor bazen, bazen de 5.viteste sabit hızla giderken yanıyor.
Bayramda 10 saniyenin üzerinde yandığı da oldu fakat bu aralar 5-6 sn.yanıp sönüyor. LPG'yi takan kişi sorun olmadığını, motor ışığının yanıp sönmesinin normal olduğunu söylüyor.
Bu tür sorunla karşılaşanlar nasıl çözdünüz sorunu? Yardımınızı bekliyorum.

ibrahim öncelikle inşallah halledersin..
şayet motor ve lpg ekipmanların sağlam çıkarsa, kullanmış olduğun yakıt türü ve almış olduğun yer çok önemli... Sürekli opetten ve bildiğim yerden alırım lpgyi ancak geçenlerde Gelibolu yolu üzerinde bir opetten aldım o depoyu bitirene kadar arıza lambası ile uğraştım :(
yanız ben mail olayına takıldım :D Canım ülkemdeki ticaret anlayışı o maile cevap verecek kadar gelişmedi diye düşünüyorum. bırak ülke sınırlarına yeni girmiş bir lpg firmasını buradaki köklü firmalar hatta dünyaca isim yapmış yabancı markalar (opel gibi) bile, üstelik mail ile sorun çözmekten çok öte...
Onlarda farkında burası Türkiye. iki söyleniriz sonra hay anasını deyip unutur gideriz..

Fatih Bey teşekkür ederim. Dediğiniz gibi firmanın Türkiye distribütörüne mail attım, cevap verme zahmetinde bile bulunmadılar, Türkiye pazarına sundukları bir malın arkasında durmuyorlar. Şu an için ışık tekrar yanmadı. En son ayardan sonra sabahları çalışıınca gaz yememe ve titreme olayı meydana geldi. Onu da tekrar ayar yaptırarak hallettim. Şimdilik ışık yanmadı. anlamadığım olay bazı araçlarda ışık yanıp bir müddet sonra kendiliğinden sönüyor diyorlar, benim araçta ışık yanıyor ve bilgisayar bağlanmadan sönmüyor.

selamlar,bu sorunu bende yasıyorum ve anladıgım kadarıyla kurtulmak mumkun degıl,burda soylenenlerın aksıne kafana takmamaını dılerım,bende brc marka taktırdım astra aracıma bazen yanıyor bazen sonuyor!bende basta cok kafama takıyordum fakat zamanla alıstım!

İşin doğrusu LPG taktırmadan önce takacak servise "motor arıza ışığı yanıyor mu, bu konuda şikayetler var, sorun yaşar mıyım" diye sordum. Bana hiç öyle bir sorun olmaz vs şeklinde kesin cevap verdiler. Ama bu tür sorunların olduğunu ben duymuştum, yalan söylemenin ne gereği var ki? Opeller bu sorunu yapıyor deseydi bu kadar üzerine düşmezdim. Daha önce de dediğim gibi LPG den dolayı arıza lambası yandığı zaman başka bir arıza meydana geldiğinde uyarı olmayacağı için durumun farkına varamayacağız, ışık yandığı zaman her seferinde "acaba LPG den mi kaynaklanıyor, yoksa başka bir arıza mı var" diye kafaya takacağız. Keşke motor arıza ışığı yandığı zaman arızanın açıklamasını bilgi ekrarınnıdan görebilseydik, en azından ne olduğunu anlamış olurduk. Saygılar..

Eğer bir usta varsa lütfen bana cevap versin. Rölanti şarj dinamosu nedir ve aracın neresindedir? Aracım chevrolet rezzo 2005 model p1511 - 1512- 1513 arızalarını veriyor. Her yeri araştırdım ve bulduğum sonuç şu: Rolanti şarj dinamosu mekanik arıza , işlevsel arıza
demek oluyormuş bu kodlar. Kelebek boğazı ile ilgili olduğunu öğrendim. Boğazı temizletmek bir işe yaramadı. Bu "rolanti şarj dinamosu" denen şey kelebek boğazı ile birleşik midir? Yani kelebek boğazı değiştirmeli miyim? yoksa sadece bu parçayı değiştirebilme imkanım var mı?

Gaz ayarı ile ilgili bir durum...yeniden ayar yapılırsa düzelir...

Geri