Megan2 çok savuruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihatcankoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araçta hiçbir sorun yok vectranın yol tutusu baya iyiydi o yüzden bize öyle geldi zaten yorumlarda yarı yarıya bazıları iyi diyor bazıları kötü bu arada megan sedan

frene basınca mübarek camdan çıkıcak gibi oluyor buna albea freni takmışlar :D
evet ben bir sene megan kullandım, yine de alışamadım şimdi şirketi bir arkadaşımın altındaki focusu megan 2 sedan ile değiştirmiş adam ne berbat birşey bir türlü alışamadım diye söylenip duruyor :D o da frenlerden ve savrulmadan şikayetçi gaza basmaya korkuyor

Abimin Megane 2.0, yanlız onun bagajı ıvır vızır da olsa her daim doludur belki ondandır. Şimdiye kadar virajlarda sıkıntı yaşadığımız söylenemez.

Abimin Megane 2.0, yanlız onun bagajı ıvır vızır da olsa her daim doludur belki ondandır. Şimdiye kadar virajlarda sıkıntı yaşadığımız söylenemez.
abi bilmiyorum ben süratli ama çok tatlı bir viraj hatta viraj bile denemez devamlı gectiğim yol e5 beylikdüzü-esenyurt ,ambarlı arası rampa inip tekrar rampaya sardığın bir yer orada meganın kontrolünü kaybettim arac arkadan bir salınım yaptı sağa sola derken zor toparladım ki oradan c4 le mermi gibi geciyordum sürekli, arabada 5 kişiydik yani boşta değildi o yüzden meganı hiç sevmem gerçi c4 yol tutuşta biraz iddialı meganı onunla kıyaslamak doğru olmaz ama o kadar cabuk da yoldan cıkılmaz,kontrol kaybedilmez acıkcası

Vectra a dan inip megane II ye bindik diyorsun megane ın yol tutuşunun çok kötü gelmesi normaldir.Opelin araçlarıyla yol tutuş konusunda mukayese dahi edilemez megane.Yukarıda da söylendiği gibi amortisörleri hem çok yumuşak buna rağmen yerden de epey yüksek megane II ler.bu yüzden virajlarda haddinden fazla yana yatıyorlar.Ağırlık merkezleri çok fazla yer değiştirdiğinden savrulma kaçınılmaz oluyor.

C4 yabana atılacak bir araba değil, sonucta citroen ile renaultu aynı kefeye koyamayız. Biz sık sık Ankara-Çankırı-Ilgaz-Tosya arasında yolculuk yaparız, genellikle dağ yoludur ve zemini de evlere şenliktir. Biz de zaman zaman virajlarda aracı zorlamayı severiz ama ne yalan söyleyeyim fazlasından da tırsıyoruz :). Opel B kasaya göre kıyaslayınca arada öyle aşırı bir fark yok diyebilirim. İki aracın viraj hızlarındaki 10-20 km lik fark araçlara ödenen paraları düşünürsek bence fazla sayılmaz. Elbette her aracın karekteristik özellikleri değişkendir ama Megane için Opel'e oranla çok fazla savuruyor demek yanlış.

annemde magene 2 olduğundan biliyorum benim gtc den çok daha iyi yol tutuyor : ))))

Bencede megane ın yol tutuşunda bir sorun yok Çankırı yollarında zorlanmadan hızlı denilebilcek şekilde virajlardan çıkıyordu.

Kullandığınız astra h heralde pertten dönmeydi.

Bu arada yükseklik o kadar öenemli etken değil bence.Focus 2 arkadan bakınca leylek gibi duruyor ama direksiyonun başına geçtiğinde tepkileri çok iyi.

Arkadasim kullandigim arac 0 km den beri bizde olan bir arac.Aracin tavan yuksekligi fazla olabilir hatta focus daha da yuksek olabilir ama benim bahsettigim aracin tabaninin yere olan yuksekligi ayrica lastiklerle karoser arasinda da gercekten cok mesafe var.Bu da aracin sert direksiyon hareketlerinde besik gibi saga sola yatmasini sagliyor.O araca kesinlikle 3-3,5 luk yay sart.

Arkadasim kullandigim arac 0 km den beri bizde olan bir arac.Aracin tavan yuksekligi fazla olabilir hatta focus daha da yuksek olabilir ama benim bahsettigim aracin tabaninin yere olan yuksekligi ayrica lastiklerle karoser arasinda da gercekten cok mesafe var.Bu da aracin sert direksiyon hareketlerinde besik gibi saga sola yatmasini sagliyor.O araca kesinlikle 3-3,5 luk yay sart.
bence sen arac kullanırken çok tedirginsin :D 2.5 senedir astra g kullanıyorum arka lastıklerı 1.5 senedir kabak ve aracın bir kere arkasını bıralktığını görmedim birde öyle yavaş girmem virajlara...astra h kullandım onun yol tututuşu g ye göre daha iyiki bu söylediğin imkansız...
sen corolla falan kullansan demekki yandın...birde megane astradan iyi yol nasıl tutuyo merak ettım araba virajda yan yan kayıyo...

not: kullandığım astra g sedan h ise hb...

Geri