Megan2 çok savuruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihatcankoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
içecek olarak ne kullanıyorsunuz :D astra focus bunlar c segmentinin en iyi yol tutan araçlarıdır...megane ise tam tersi astra focustan yol tutuşunda çok geri bir araçtır...;);)

Icecek olarak genellikle Jack coke tercih ediyorum :)

Focus son 2 nesildir bence yol tutusunda kı basarısını kanıtlamıstır.Benım bahsettıgım megane 2 HB dır.Sedanlar zaten herkes bılırkı taklacı guvercın olarak bılınır.3 ay megane 2 hb dyn surdum hıc degılse astra gıbı her dıreksıyon hareketınde kayık gıbı bır saga bır sola yatmıyor.Her sabah işe giderken corsayla girdiğim viraja yaklasık 40-45 km sürat.kardesımın astrasıyla gırıyorum farkı cok rahat anlıyorum.Bazı arkadaslar vıraja gırmeyı flan bılmıyor demısler yorum yapmıyorum sadece guluyorum.

Bencede megane ın yol tutuşunda bir sorun yok Çankırı yollarında zorlanmadan hızlı denilebilcek şekilde virajlardan çıkıyordu.
benim c4 ve ya calibra ile girdiğim süratte peşimden aynı viraja meganla girmek istemezsiniz buna eminim, bence o arac hiç de güvenli değil ve cok savruluyor ve çizgisini çabuk kaybediyor,her araç sürüş dinamiği zorlandığında belli yerden salınıma,çizgiden şaşmaya başlar bu kimisinde arkadan olur kimisinde önden bu kaçınılmaz ama önemli olan sürücü hatayı anlayıp tedbirini aldığında araç eski çizgisine kolayca gelebiliyor mu konu özetle bu,mesela calibraya virajda fazla yüklenirsen arkadan salınım başlar ama ayağını azıcık gazdan çek hemen çizgisine geri döner megan için bunu söylemem mümkün değil dediğim gibi ummadığım bir yerde az kalsın fecii sonuçlarla karşılaşacaktım ki ben yeni şoför değilim iyi otomobil kullandığım da söylenebilir .

o zaman sordum gitti;
yol tutuş konusunda opelin en iyi sedan aracı??

Ortada bir gerçek var ki Megane, C4 veya Calibra gibi araçlarla aynı hızla viraja giremez. Tamam Renault'lar yüksek ve daha hafif arka yapıları gereği virajlarda çok başarılı olamayabilir ama yerin dibine sokulacak kadar kötü değildir.

ben 2 yada 3 kere kullandım yok yok benden uzak dursun...mesela c4 çok iyi yol tutuyor ama xsara diye bir araba var citroenın oda yol tutmuyor...renault bence laguna 1 suspansıyonunu her aracına uygulamalı...

bence sen arac kullanırken çok tedirginsin :D 2.5 senedir astra g kullanıyorum arka lastıklerı 1.5 senedir kabak ve aracın bir kere arkasını bıralktığını görmedim birde öyle yavaş girmem virajlara...astra h kullandım onun yol tututuşu g ye göre daha iyiki bu söylediğin imkansız...
sen corolla falan kullansan demekki yandın...birde megane astradan iyi yol nasıl tutuyo merak ettım araba virajda yan yan kayıyo...

not: kullandığım astra g sedan h ise hb...

Arkadasim yanlis anlamada yasin 18, 2.5 senedir arac suruyorum diyorsun daha cok deneyim kazanacaksin.
Istersen her aracin arkasini biraktirabilirsin.Arkasini birakmayan yok gibi birsey.

5 ay 2001 Corolla 1.6 vvti terra surmuslugum var az cok aracin yol tutusunu falan bilirim ama sizin yoltutusu dediginiz arkasini birakip birakmamasi ben olaya daha genis bakiyorum.

Sport modlu astra turbo surmuslugum de var sport modu olmayan enjoyda arada gercekten bariz fark var.Iyininde iyisi var demekki std astranin yol tutusu okadar da iyi degilmis sonucta 2 side ASTRA.

ben 2 yada 3 kere kullandım yok yok benden uzak dursun...mesela c4 çok iyi yol tutuyor ama xsara diye bir araba var citroenın oda yol tutmuyor...renault bence laguna 1 suspansıyonunu her aracına uygulamalı...

Arkadasim ne yaptin Lagunanin arka suspansiyonlarinin yatas yayli yataktan farki yoktur.Yaylana yaylana gidersin duz yolda/

Xsara ise senesinde ve emsalleri arasnda gercekten iyi yol tutusa sahip bir aractir.C4 daha yeni nesil bir arac oldugu icin daha gelistirilmis olabilir ama Xsara yabana atilir bir arac degildir.Osellike 2.0 167 hp vts modeli

renoyu sevmem, tercih etmem ama sedan megan 2 aşırı yüksek süratleri bir kenara koyarsak, ben öyle aman aman savurma yaptığını görmedim. hatta 1.5 dci gayet iyi gider.

Arkadasim ne yaptin Lagunanin arka suspansiyonlarinin yatas yayli yataktan farki yoktur.Yaylana yaylana gidersin duz yolda/

Xsara ise senesinde ve emsalleri arasnda gercekten iyi yol tutusa sahip bir aractir.C4 daha yeni nesil bir arac oldugu icin daha gelistirilmis olabilir ama Xsara yabana atilir bir arac degildir.Osellike 2.0 167 hp vts modeli

laguna konforlu ama sağlam gidiyo...ayrıca zaten 13 yaşından beri aktif araç kullanırım :) xsara konusunda kimse benle iddaa etmesin lütfen 3 ay bir fiili kullandım her gün sövdüğüm bir araçtı...astra h olan arkadaşlar megane ile bi deneseler ne güzel olur...

Geri