marş yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vectra9

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb arkadaşlar dün arabama film çekerken 10-15 dk kontağı açık unuttum bugün arabamla bayabi dolaştım akşam bir yere gidicektim arabam çalışmadı takviye yapınca çalışıyo sonra tekrar durdurup çalıştırmayı denedim çalışmadı acaba sorun ne olabilir yardım ederseniz sevinirim

akü yü bitirmişsinizdir bakımlı aküyse sularını kontrol edin eksiksek benzinlikten saf su alıp ilave edin araç gene çalışmazsa ya vurdurarark çalıştırın yada takviye yaparak ve farları felan açmadan 15 20 dk gezin yada rölantide çalışsın akü toplasın kendini ... bu arada akü kaç yıllık ömrünü tamamlayıp şarj tutmayabilir doluyken birden boşalabilir...

akü bitmiş ama gece toparlamalıydı kendini. toparlamadığına göre ömrü dolmuş olabilir.

istersen şarz ettir sanayide, istersen arabanı uzun vadeli sür akü dolsun. bunları yaparken şarz dinamosunu bi ölçtür belki şarz etmeyi kesmiştir araba.

arkadaşlar arabayı vurdurmanın arabaya zararı olmuyormu bızım tamırcı arabyı sakın vurdurma aracın ateşleme devresını yakarsın demişti biz arabyı hıç vurduzmayız geçen kış aku bıtmıstı ne vurdurduk ne de takvıye yaptım hemen yenısını alıp taktık en ıyısı bu degıl mı acaba

Kontagınızın 15 dakika ign On pozisyonunda kalması ile Akünüz Boşalmaz.
Bu sırada araçiçerisinde Çalışan x diğer üniteler var ise .Far açık Teyp amphiler a/c vs vs ise evet.
Akünüzü şarja verin. Bakımlı/Bakımsız seçeneklerine göre hareket edin.
Aracınızda ELEKTRİK KAÇAĞININ olup olmadığınıda KONTROL ETTİRİN.
Aracınızın kullanmış olduğu Akünün Aracınıza Uygun olup olmadığını Tesbit ettirin.
Aracınızın Şarj dinamosunun VERİMLİLİĞİNİ kontrol ettirin.
Bunların hepsinden emin oluktan sonra .
Probleminiz düzelecektir.

Aracınızı VURDURMA usulü Çalıştırmamaya dikkat edin.
Tamam Yapılıyor.
Ancak Çok zorda kalmadığınız sürece YAPMAYIN.
Açıklama isteyen arkadaşlariçin Uzun bir açıklama tabiki yapmaktan zevk duyarım ama konu başka şu an .

bana opel servisi kesinlikle vurdurarak çalışltırmayın dedi..mantık yürürtürsekde arabayı iterek çalıştırmak sakıncalı gibi gözüküyor..

sente atlatma olayı doğabilir oda çok dik rampada vurdurursan olur düz yolda kolay kolay bişi olmaz tabi gene vurdurmayıp takviye yaparak çalıştırmakta fayda var ... Okan abi nin dedikleri haricinde bide marş ın şasi kablosunuda kontrol ettir bazen gevşiyor şasi tam almıyor .

tam tartışma konusu aslında.

sente atlatma olayı doğabilir oda çok dik rampada vurdurursan olur düz yolda kolay kolay bişi olmaz tabi gene vurdurmayıp takviye yaparak çalıştırmakta fayda var ... Okan abi nin dedikleri haricinde bide marş ın şasi kablosunuda kontrol ettir bazen gevşiyor şasi tam almıyor .

+9100000000000000000000000000000
Aynen.
Teşekkür ederim
Yüzde yüz katılıyorum.

Geri