Marş sorunu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hurkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hurkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabamı yıkattıktan sonra marş basmadı. İlk çevirdiğimde ses bile gelmedi akü tamamen boşalmış gibi. İkinci denememde zorlandı çalışmadı. Üçüncüde yine zorlanarak çalıştı. Yıkamaya verdiğimde en ufak bir marş sorunu yoktu ne zamanki yıkamadan çıkartıcaktım sorun başladı. O gün boyunca zorlandı marşa basarken. Ama ertesi gün sorun tamamen kayboldu ve 2 haftadır eskisi gibi kullanıyorum. Anladım ki yıkamayla ilgili bir problem su kaçtı bi yerine kuruyunca da geçti. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, sorunu nasıl çözebilirim? Sorun aküde mi yoksa marş motorunda mı çözemedim, ama seslere bakılırsa marş motoru sorunuydu...

İlk çevirdiğinizde ses bile gelmedi diyorsunuz. Marş motorundan olsa yine tık tık diye bir ses gelir. Şu an normalse bence motoru yıkarsen soketlere filan su kaçtı. Motoru su ile yıkatmayınız.

Motoru yıkatmadım. Arabayı yıkattım, kaput kapalıydı.

o zaman contanı kontrol ettir bi yerden su kaçırıyo veyahut ızgaralara yaprak pislik kaçtı su tahliye olmayarak motora taşıyo

motora su kacmasıyla alakası yok. bı kaç damla su kacınca mars basmayacak dıye bı durum yok. bence kapılar felan acık kaldı yada teybı actılar akuyu zayıflattılar arac zorlanarak marsa bastı aku zayıfladıgı ıcın. mars dınamosuna su kacmıs olsa marsa bastıgın an kacırma ses gelır. bence senın sorun akuden olabılır bırde kapı ıclerıne sus tutturmayınız ayak bölmesındekı kablolara ve söketlere zamanla öksıt yaptırıyor

"mars dınamosuna su kacmıs olsa marsa bastıgın an kacırma ses gelır" evet böyle bir ses geldi 2. ve 3. denemelerimde. Sürtünme sesine benziyordu sanki marş motoru görevini yapmakta zorlanıyor gibiydi...
Doğru motora su kaçmasıyla alakası yok. Ayrıca kapı ve teyibin açık kalmasıylada bir alakası yok araba yıkanırken (15 dk boyunca) karşısındaydım izledim kapılar ve teyp kapalıydı. Ben şundan eminim arabanın marş ile ilgili bir mekanizmasına su kaçtı ve kurumasıyla doğru orantılı olarak marş alma iyileşti ve ertesi gün tamamen eski (sorunsuz) haline döndü. Sorum; bu hangi mekanizma olabilir ve nereden su alıyor olabilir?

Geri