Marş motoru problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
marş kömürü bittiği için 1 ay kadar önce şaşmazda tamir ettirdim. iki gündür marşa bastığımda çok garip bir ses çıkıyor anlam veremedim sorun ne olur ?
marş motoru değiştirmek istersem kaça mal olur?
değiştirmek mi mantıklı yoksa tamir ettirmek mi?

nasıl bir sesten bahsediyorsun? bende bazen araç ilk masrta calsımıyor.. nedenini anlamadım. kollektörden dediler değiştirdiler ama değişen bişey yok...
gecen de mars motoruna bakım yaptırmaktan felan bahsettiler ama bu aralar yogun oldugumdan bi türlü arabamla ilgilenemiyorum..

dönen dişlinin kenarlara sürter gibi bir ses marş bastıktan sonra bir kaç saniye daha bu ses geliyor sonra kesiliyor

hmm marş motorundan olmayabilir ..karşılastıgım birsey değil onun için kesin konusmak istemiyorum..marş motoru için internette bi arama yapmayı dene ben söyle bir baktım 150-250 civarı modele göre değişiyor...

dinoma kasabilir ağır mı dönüyor dinamo burçların aşınmasından kollektör kasıyor o sesi çıkarabiliyor yada marş motorunu söküp dişliyi ve burc u iyice bi yağlamak lazım ses kesilecektir büyük ihtimalle ... arkadaşla bi arabaya yapmıştık söktük marşı yağladık ses kesildi ya dişli sesi yada burçların aşınmasından dolayı ortaya çıkan boşluk kollektörü kastırdığından ses yapması... oto elektirikçiye gösterin aracınız...

daha 1 ay önce oto elektrikçisinde baktırmıştım kolektörün biraz aşındığını ama idare edeceğini söylemişti kömürünü yenileyip takmıştı bu kadar kısa zamanda ses yapması canımı sıktı.
internetten biraz araştırma yaptım yetkili servis marş motoruna 940 tl derken internette 130-250 arasında muhtelif fiyatlar var üstelik bunlarda valeo marka benim aracımdaki marş motoru da valeo marka bu fiyat farkı nerden oluşuyor anlayamadım

internettekiler kacak oluyor ya da cıkma oluyor.. ama yinede bu kadar fark olması düşündürücü.. ebay'ın sitesine girip bir bak istersen ABD'deki fiyatlarına.. yurtdısından alma ihtimalin varsa onu da deneyebilirsin..
bu arada bir kaç servise sormanı tavsiye ederim.. farklı fiyat veriyorlar...

Geri