map sensörü

wauxhalllll

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadşlar aracım 1500 devri geçerken saniyelik silkeleme yapıyor bugün map sensörünün kablosunu çıkarıp kullandım arabayı silkeleme olmadı hiç acaba bu sensör arızalımı yoksa kabloyu çıkarınca arıza ışığının yanmasından dolayı beyin kendini başka bir moda alıp bu silkelmeyi telafimi ediyor?

1998 model astra gls aracım var ve aynı sorunu bende yaşadım. araba 2500-3000 devir arasında sikeliyor, tekliyor, gitmiyordu. yakıt ta çok artmıştı. eskişehirdeki brc bayisi sorunu çözemedi. yetkili opel servisine gittim onlarda çözemedi. daha sonra bir arkadaşım lpg işi yapan bir arkadaşına yönlendirdi.oradaki usta gaz enjektörlerinin sırası yanlış dedi, düzeltti silkeleme yine geçmedi.birkaç saat inceledikten sonra yazılımsal bir sorun olduğunu,gazın lpg beynindeki bilgileri resetleyeceğini fakat brc hakkında yeterli bilgisi olmadığını ayar yapamazsam brc bayisine gidip ayar yaptırırsın dedi.bende restle ne olcaksa olsun dedim. usta bilgileri resetleyip yeniden ayar yaptı ve sorun düzeldi.hatta bilgisayara map sensör bağlantısı olmadığı için, map sensörünü de bağlayamadık. Kısacası enjektörlerin sırası yanlış olabilir.onlar düzeltilip sıfırdan gaz ayarı yapılırsa düzelebilir.

Geri