MAP sensörü hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufkbskc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufkbskc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba aracım corsa c dti MAP sensörü bu arabanın neresinde kolayca sökülebilir mi benim arabamın MAP sensörü arızalı galiba bi temizleyip denemek istiyorum. Yerini bilen varsa lütfen yardım etsin:confused:

MAP (Manifold Absolute Pressure)

cf54_1.JPG

Acaba 3 mü desem 5 mi desem yoksa 8 mi desem:)
Tam yerini bilen arkadaşlar söyleyecektir.

numaral.jpg

Son düzenleme:
2 nin devamında olabilir. benim eski corsada ön camın hemen dibindeydi.. temizleyip denemek yararlı olmaz diye düşünüyorum. map sensörü arızalı olsa bariz bir şekilde üç kaybı aşırı tekleme yaşarsınız..

Yerini bilmediginiz bir malzemenin Arizali oldugunu nasil tesbit ediyorsunuz ?
Yanlis anlamayinda Neyini temizleyeceksiniz ?
Bir sinyal sabit 5 volt bir sinyal sasi bir sinyalide degisken kapali kutunun icine hava filanmi tutmayi dusunuyorsunuz ?

Problemi aciklarsaniz size map mi yoksa maptan degilmi elimden gelen yardimi yapayim
ama benze araci bi cihaza baglasaniz :)

Arızalı ise Arıza Işıgı Yakar Zaten yolda Giderken.Hiç Arıza Işıgınız Yanmıyorsa Bence Kurcalamayım 220 lira Yenisi :) Ben Genede YeriniSize Göstereyim.
foto172.jpg

Son düzenleme:
map sansörü 3 nolu parça yanlız tech 2 bağlatıp parametresini ölçmek lazım çoğu zaman arıza lanbasını yaktırmayan olayla karşılaştım birde sensörü söktüğünüz zaman deliğine sert bir cisim müdahale etmeyin daha çok bozarsınız benden söylemesi

Sayın Misyonun dediği gibi parça yeri 3,

Ve Manifolt basıncını ölçen bu parçanın tıkalı olması veya kirlenmesi gibi bir durum çok zor. Arızalanması ihtimali de zor, ancak O-ring'i eskidiyse bulunduğu bölgeden emme manifolt basıncını kaçırıp yanlış değer okuyabilir ve araç hava aldığı için çekişte problem yaratabilir.

Vermesi gereken değer ;araç stop halindeyken atmosfer basıncına eşittir. (Kpa)

Saygılarımızla,

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

Sayın Misyonun dediği gibi parça yeri 3,

Ve Manifolt basıncını ölçen bu parçanın tıkalı olması veya kirlenmesi gibi bir durum çok zor. Arızalanması ihtimali de zor, ancak O-ring'i eskidiyse bulunduğu bölgeden emme manifolt basıncını kaçırıp yanlış değer okuyabilir ve araç hava aldığı için çekişte problem yaratabilir.

Vermesi gereken değer ;araç stop halindeyken atmosfer basıncına eşittir. (Kpa)

Saygılarımızla,

MOCAN OTOGAZ

Kaan Arslanlı

Ben Olsam Bu Kadar İddalı Konuşmazdım.Dizel Arabada Egryi İptal Değilse Tıkanması İçten Bile Değil.Özelliklede Corsada Arıza Yapan Parçaların Başında Geliyor.
foto0386large.jpg

arıza ışığım giderken yanıyor herkese teşekkürler

bu arada ben kontrol ettim bulamadım alper a arkadaşım senin arabanın üst beyni nerde yani sensöre ulaşmak için beyni sökmek mi gerek yoksa bu sensör beyne mi takılıyo yani beyindeki soketlerden birine mi?

Geri