lütfen yardım

gurkanozlu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
kusura bakmayın konusu varmı bilmiyorum ama benim 2006 corsam var 1.2 twinport tekerlerin sesini içerde fazlasıyla duyuyorum yoluna göre artıyor azalıyor.birde şu sıralar torpidodanda ses geliyo bunun bi çözümü varmı servise sordum lastikleri değiştirmem gerikoyomuş lütfen yardım.
şimdiden teşekkürler

Lastik desenleriniz Önmeli . Hala kış lastiği kullanmıyorsunuz sanırım .

lastiğin yumuşak hamurlu olrusa daha az ses yapar.

extreme1' Alıntı:
evet bu konu benimde çok canımı sıktı zamanında.
lastik mastik hikaye bensana söylim
ben hepsini yaptım ve denedim.yapılacak şey belli.
Bence araba seçimi önemli.kullandığım arabalar 94 doğan slx - 99 toyota terra - 2000 megan - 2000 scenic - şuanda 2003 opel vetra elegance 1,6 var ses mes yok bırak lastik rüzgar sesi bile almıyor valla . tavsiye ederim !

ilgilendiğin için sağol ama ben bu arabayı severek aldım ama bu sorunun bir çözümü vardır diye düşündüm onu arıyorum.

sınıf değiştikçe malzeme kalitesi ve özellikler de artıyor o yüzden Corsa daki ses olayı normal eğer sorunun lastik değişimi ile de çözülmezse ses yalıtımı yapan firmalar var onlarla konuşup aracın altına ses yalıtımı yaptırman gerekir yada arabayı satıp sınıf yükseltmen gerekir

Lastiklerin önemi büyük...

Ben lastikleri yeni değiştirdim, ses olayına hepiniz gibi bende saplantılı bir şekilde takık durumdaydım, otobüs şoförü ve ayrıca opeli olan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Michelin aldım yol dan gelen ses fark edilir şekilde düştü rüzgar sesine gelince sanırım onun kapılarla alakası var onuda kaportacı bir arkadaşım halletti şu an eskiye oranlarsam ses %85 kayboldu...

Kapılar ayarlanırken şu işlemler yapıldı
sprey gres sürüldü, gergiler ayarlandı kapı içersinde bulunan lastikler bir sprey ile beslendi (spreyi iyice emdiğinde kapı lastikleri kendine gelecek diyede bilgi verildi), çok şükür şu an ses mes kalmadı, ama şunu söyleyebilirim ki neye binersen bin mekanik bir makinadasın ve hareket isimli fizik konusunu icra ediyorsun sıfır ses olmaz...

Geri