LPG'nin ilk kullanımlarda fazla yakması

istanbul beyefendisi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracıma bir iki hafta önce lpg taktırdım. Yalnız o şekilde de ilk ölçümüme göre tüketimim benzinde 33ykr iken lpg'de 24ykr'ye düştü bana biraz çok gibi geldi. Zamanla düşer ilk kullanımlarda biraz çok yakar dediler ama doğru mudur??? :alkis:

Arkadaşlar aracıma bir iki hafta önce lpg taktırdım. Yalnız o şekilde de ilk ölçümüme göre tüketimim benzinde 33ykr iken lpg'de 24ykr'ye düştü bana biraz çok gibi geldi. Zamanla düşer ilk kullanımlarda biraz çok yakar dediler ama doğru mudur??? :alkis:
gazı kac lıradan aldıgınız ve yakıtı kac km yada yol sartlarında test ettıgınız onemlı
bunun dısında regulator basınc degerlerı ecudakı bılgısayar ayarlarıda cok onemlıdır

ilk depo 139 km bendede az gıttı 3,4depodan sonra sonra gozlerıme ınanmadım 125 ,100 cıvarı yaktı

km 125 100 ykr kadar dustu ılk depoya aldanmayın

Bir süre(500-1000 km) ölçüm yapın.Fazla yakıyorsa tekrar bir ayar yaptırın.İlk depolarda biraz fazla yakabiliyor.

evet ilk depo fazla yakıyor bendede aynı şey oldu 60 lık tank var şu ana kadar 2. depoda 300 km oldu 2 lamba hala yanıyor ne kadar gideceğini bilmiyorum :D

km 125 100 ykr kadar dustu ılk depoya aldanmayın

abi bendede edition var düz vites 160-170 arası yakıyor omvl marka saralı tüp var. senin ki nasıl 100-125 yakıyor.:confused:

olcun uzun yol yada ılk dolumda full depo ıle olculmez
sonucta sıstem yenı aldıkca anlayacaksın farkı

walla dün taktırdım aracımı test için aracıma 10 ytl lik gaz aldım 1,9 ytl den oda 5,25 litre ediyor o kadar gaza basıp ayar yapmalarına ramen yola çıktıktan sonra sıfırladım kmreyi aracım şuan 45 kmrede gazı bitti oda sanırım 0,222 ykr ediyor okadar gaza falan yüklenmeseler 0,200 ykr olurdu yani 100 kmrede litre olarak 10,5 litre yakmış bence gayet normal dahada alta düşerse ne ala :D benzince 10 litre yakması lazım arabamın kataloğunda öyle diyor buna göre yarım litre fazla tüpün yakması çok iyi uzuuuuuun yolu denemedim ama oda sanırım 0,125 ykr yakması lazım sayğılarımla inşallah dediğiniz gibi aracımın yakıtı düşer ilk taktırmadaki rakamlardan sonra

125 kuruş yakan araba arada benzin de yakması lazım yoksa olacak iş değil..

ama şu oldu bu hafta ben gizli bir lpg ci buldum sadece serkan abi ve ben biliyoruz.. oradan 1.6 ytl den alıyorum lpg yi ve 58.83 ytl lik gazla 400 km yaptım(km başına 14.7 kuruş ) bu hafta sonu ve sıkı durun ki ne diyecegim .. cogu yerde klima acıktı ve beni bilen bilir yavaş giden birisi değilim , devirsiz giden hiç değilim.. bakalım eğer surekli aldığımda aynı sonuçları alırsam hazine bulmuş gibi olurum :)

bu arada bir şey daha ileteyim ki ankaradan istanbula 2 saat 20 dakika gibi bir zamanda gitmek isterseniz aracın km başına 17 kuruşa kadar yakmasına birşey demeyin..

Son düzenleme:
Geri