lpg?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pamu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pamu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kafama takılan bir nokta var bir türlü net bir yanıt bulamadım
sorun şu ki;
astra g sıralı lovato marka aracıma 50 ytl lpg 50 ytl benzin alıyorum ve lpg geçişlerini mümkün olan en kısa sürede ki sıcak motorda bile 30 saniye sürüyor, yapıyorum ama 50 ytl lpg ile birlikte 30-40 ytl benzinimde gidiyor bu konuda lütfen ustalarımız bir yanıt verir mi? özellikle Kaan bey

bir problem var servise (lpg ve opel ) gitmelisiniz.
ben referans olsun diye söyleyeyim:
soğuk motorda 30 sndeki benzin tüketimi 100 bin lira civarı
iki dakikada ise 300 bin civarı..

bunları hesap edin.
benim benzin harcamam lpgnin %10 u civarında...

aracın arıza lambası yanıyormu yanıyorsa aşırı dercede benzin tüketir. yanmıyorsa arabanın kendi beynini serviste resetletip bi kaç gün sadece benzinle binin yakıtı normal düzeyde ise sorun yoktur ve daha sonra lpg ciye gidip kalibrasyon yaptırın

arkadaşlar öyle birşey ki sadece benzinde ya da uzun yolda sadece lpg kullanırken yakıt tüketim oranlarında hiçbir sorun yok şöyle söyleyim:
şehir içinde ort. lpg yakıtı 175 ykr şehirler arası 130 ykr benzin ise şehir içi 250 ykr şehirler arası 190 civarı ama karma tüketime gelindiğinde iş değişiyor yani lpg yakıtı yine istikrarlı ama benzin fırlıyor yukarı. lpg taktırdığım yerde bilgisayarda hiçbir hata yok görünüyor kaldıki zaten araçta çekiş yada benzeri bir sorun yok sadace bu benzin yakma oranı bana anormal geliyor. saygılar...

aracın arıza lambası yanıyormu yanıyorsa aşırı dercede benzin tüketir. yanmıyorsa arabanın kendi beynini serviste resetletip bi kaç gün sadece benzinle binin yakıtı normal düzeyde ise sorun yoktur ve daha sonra lpg ciye gidip kalibrasyon yaptırın

herhangi bir uyarı yada sorun belirtisi yok sadece farklı istasyonlardan aldığım yakıtla yaptığım denemelerin sonucu bu

Çook değişik bir yaklaşım olacak ama benzin göstergesi lpg yaktıkça düşüyor olmasın pug'lardaki gibi :D
1-2 defadan fazla yaptıysa böyle olup olmadığını anlamışsınızdır zaten

Çook değişik bir yaklaşım olacak ama benzin göstergesi lpg yaktıkça düşüyor olmasın pug'lardaki gibi :D
1-2 defadan fazla yaptıysa böyle olup olmadığını anlamışsınızdır zaten

onu da düşündüm ama bu aldığım yakıt ortalama 15 20 günde tükeniyor yani bire bir anlık izleme imkanı olmuyor sadece bildiğim tahminen tabi ısınma ve lpg geçiş öncesi çalışma zamanlarını düşünürsek ben 20-25 kilometrede 30-35 ytl benzin harcıyorum gibi.

Arkadaşım LPG ye geçis süresini bi kontrol ettir yani kaç deredece LPG ye geçiyosun . Benim aracım vectra 1.6 16V ayda 100 ytl ye yakın LPG yakıyorum ortalama 30 ytl civarında benzin.

30 derecede ve saniyede lpg ye geçiyor aracım sizin durumda benimkine benziyormuş çünkü yukarıdaki arkadaş lpg ye oranla %10 benzin tükettiğini söylemiş

sorunun sanırım enjektörlerin kaçırıyor yani LPG ile giderken aynı zaman da benzin de yakıyorsun çözümü ise bir röle ile LPG ile çalışırken benzin Pompasını devre den çıkartırmak. böylece LPG ile giderken benzin yakmaz sorun da kalmaz

:) :)

Geri