LPG takarken nasıl işlemler yapılıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERKEZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERKEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Rahat bine binmek adına artık bende lpg taktırmayı düşünüyorum. Taktırdıktan sonra naısl işlemler yapılıyor zannedersem takrar muayeneden geciyor muayne harcı aynımıdır yoksa lpg ye özel bir durum varmıdır. rusat v.s toplam masraf ne olur.

kit takıldıktan sonra. sızdırmazlık raporu alıyorsunuz. daha sonra ordan aldığınız belge ile muayeneye gidiyorsunuz. ücret olarak aynı. daha sonra ruhsata lpg işleniyor. yanlışım varsa düzeltin arkadaslar lütfen.

yanlış hatırlamıyorsam sızdırmazlık 20 lira, muayene 150 lira, ruhsatın sayfası 55 lira olması gerek.

kit takıldıktan sonra. sızdırmazlık raporu alıyorsunuz. daha sonra ordan aldığınız belge ile muayeneye gidiyorsunuz. ücret olarak aynı. daha sonra ruhsata lpg işleniyor. yanlışım varsa düzeltin arkadaslar lütfen.

yanlış hatırlamıyorsam sızdırmazlık 20 lira, muayene 150 lira, ruhsatın sayfası 55 lira olması gerek.
Arkadaşın dediği gibi fazla bi tefarruat yok zaten

şöyle,

sızdırmazlık raporu 25,00 tl
muayne 125,00 tl
ek 1 belgesi 10,00 tl
emniyet 70 ila 135 tl gibi bir rakam tutuyor.

yani 230 ila 295 lira gibi bir masrafınız oluyor.

emniyetteki değişiklikler tek veya çift yaprak değişme göre değişiyor

şöyle,

sızdırmazlık raporu 25,00 tl
muayne 125,00 tl
ek 1 belgesi 10,00 tl
emniyet 70 ila 135 tl gibi bir rakam tutuyor.

yani 230 ila 295 lira gibi bir masrafınız oluyor.

emniyetteki değişiklikler tek veya çift yaprak değişme göre değişiyor

işte bu :good:

İyi paraymış. :) araın bir miktarda vergi boçu var muayene sırasında temiz kağıdıda gerekir gibi :D

bende yeni taktırdım tüp arabanın vizesi daha 2 aylık sızdırmazlıgı aldım faturamı aldım 2012 yi bekliyorum ozaman vizeye girince halletcem.trafiğe sordum sıkıntı olmaz dediler bana

Ne demek birşey olmaz?Eğer prosedürler uygulansa LPG istasyonlarından LPG alırken araç ruhsatlarına bakılmalı.Ben ertesi gün ruhsata işlettim.Eğer aracınızda LPG den kaynaklanan bir hasar olursa 5 kuruş alamazsınız kaskodan.126 TL için değmez.

tüm riskleri aldık diğelim lpg yi taktırdık 1.5 yıl gezdik muayene tarihi geldiğinde işletmeye kalkarken sıkıntı olmaz yani. takıldığı günden bu güne nerdeydin fatura tarileri v.s poroblem çıkartmazlarsa riske değier gibi :D

tüm riskleri aldık diğelim lpg yi taktırdık 1.5 yıl gezdik muayene tarihi geldiğinde işletmeye kalkarken sıkıntı olmaz yani. takıldığı günden bu güne nerdeydin fatura tarileri v.s poroblem çıkartmazlarsa riske değier gibi :D

fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde işletme zorunluluğu var. kaçak olarak binersin ve taktırdığın yer ile anlaşırsın. işleteceğim zaman fatura alacağım diye.

Geri