LPG iyi mi?

torumer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
390
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bence ne dizelin kahrı çekilir ne de lpg nin. hele de yılda 5-10 bin yapan bi aile ise benzin bile fazla, hatta mümkünse arabadan uzak durmak lazım. taksi daha karlı gelir.
 

vectra34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
102
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
üç yılda olurmu hiç ya.tas çatlasa 1 senede amorti edersin.aylık 5000 giden biri olarak
3 ayda amorti ettim.sen 1 senede rahat amorti edersin.
 

KAAN ARSLANLI

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ağu 2007
Mesajlar
253
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
Sayın Murat Tezcan,

Hakkımızdaki güzel düşünceleriniz için teşekkür ederiz.

Yaptığımız Kaliteli Montajlar sayesinde 2007 yılında "En Sorunsuz Bayii" ödülünü kazandık.

2008 yılında Ankara'da BRC Montaj sayısında 3. - Türkiye çapında ise 9. olduk.

Dürüst, kaliteli, güvenilir hizmet vermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla

MOCAN OTOGAZ








Sevgili Özkan Kardeşim Zavoli enjektörleri tek tek monte edilme özelliğinin yanı sıra istenirse yan yanada monte edilebilir. Bu rampa olayının seni bu kadar güldüreceğini bilseydim daha önce önce yazardım.

Bu konu ile ilgili montaj örneği ekliyeyim.

Zavoli montajı:
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2...SUMU-ZAVOLI-SUNAR-LPG-KARTAL-topic-20258.html

BRC montajı:
http://www.lpghaber.com/html/phpbb2...SIRALI-SISTEM-OTOGAZ-TOPKAPI-topic-19231.html

Bu piyasada öyle ustalar gördüm ki montajı hemen bitireyim bir sonraki araca geçeyim diyen. Birde öyle ustalar gördüm kü montajı sanat haline getirip perfomansla süsleyen. Aracını kendi aracı bilip üstünde öyle çalışan.


Farkında iseniz Zavoli çok iyi BRC kötü demiyorum. İkiside çok iyi markalar ve servisleri yaygın her iki firmada malının arkasında duruyor.
Ben montaj yaptıracağım zaman şu rail (Rampa/Kütük/hat) konusunda takılmıştım. Kaputu açtığımda benim için görsellikte performans kadar önemlidir. O yüzden Zavoliyi tercih ettim.
Hatta burada İzmit/Kocaeli bölgesinde LPG taktırmayı düşünen arkadaşların danışması için BRC bölge baş bayi Faruk beyi tavsiye ediyorum.

Burada ve diğer forumlarda yazıldığı gibi belkide LPG dönüşüm kitinden daha önemlisi Ustanızdır. Aynı LPG kitinin montajını aynı model arabada farklı ustaların uygulaması gördüm . Bu kadar mı fark olur dedim oluyormuş.

Birisi almış enjektörleri motorun ortasına koymuş diğeri sanatını konuşturup öyle bir montaj yapmış ki ayakta alkışlamak lazım. Bunu Zavoli ve BRC için söylüyorum. Buna bir güzel örnekte Ankaraya gittiğimde tanışıp çaylarını içtiğim Mocan otogaz (BRC) işini hakkıyla yapan firmalardan birisi. Eğer aracınızın motor bloğunun üzerindeki kapak müsaitse BRC nin railini uğraşıp kapağın altına monte ediyor. Bu şekilde görsel olarakta BRC nin enjektör sesini bloke etme konusunda da başarılı oluyorlar. Kimi araçtada bu durum motor yapısı yüzünden mümkün olmuyor ve enjektör raili mecburen ortada kalıyor.

Zavoli montajlarına bakacak olursak gerçek ustalar enjektörleri tektek manifolda en yakın yere güzel bir şekilde monte edebiliyorlar. Diğer ustalar ise kolay olsun diye hepsini birleştirip ortaya bırakıveriyorlar.

Tüm LPG taktıracak arkadaşlara Allah gerçek ustalar nasip etsin.

İsterseniz yarın kendi aracımın resimlerini çekip Vectra B de Zavoli montajı gösterebilirim.

Selamlarımla,
 

darkmoon

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ocak 2009
Mesajlar
6,668
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
lpg bana göre iyidir bazıları mazotu sevmez bazıları lpg yi ben mazotu sevmem hep nedenlerimde aynıdır kütük gibi konforsuz lüksüz boş araçları sırf mazotlu diye akranı benizlilere göre 5 -10 milyar fazlaya satarlar heleki doluysa araba donanım olarak kafadan benzinli akranına göre 10-20 arası rahat oynuyor üstüne birde traktrör gibi tır tır tır ses..

onu alıcağına git benzinli 1.6 yeni nesil dolu araç al konforlu sessiz zaten az yakıyor yeni nesiller hem ucuzda üstünede tak sıralı lpg ni 1.5 milyara gez gezebildiğin kadar.

şu da var bir de bunuda unutmamak lazım bu gün yılda örnek veriyorum 30 bin km yapıyorsanız 3 yılda lpg nin parasını çıkartırım diye hesap yapmayın çünkü araba az yakdıkça sizin yapıcağınız km de yıl ortalamasında artıcakdır bunuda unutmamak lazım normalde benziliyken aracınız 30 bin km yapıyorsanız lpg takdıkdan sonra yılda bu sefer belki 50 bin km yapıcaksınızdır..
 

007birol

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Kas 2008
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bu 3. lpg li arabam.. diyorlarki 2000 lira değmez... yaw satarken 1.500 lira pahalıya satılıyor neden kaybolsunki, hatta birini satarken söküp yeni arabama taktirdim.. 200 tl verdim söküp takmaya,... 15 gün içersinde denedim, sehir içi 14.5 kurus , sehirler arası 12.2 kurus yakti kilometrede
 
Üst