Lastik Ölçüleri Farklı?

Lovestory

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadalar ben yeni üye oldum 2 hafta önce gls 1999 model vectra aldım aracın ön ve arka 1 lastik ölcüleri 205 55 15. arkanın biri ise 195 65 15 bu nasıl arabaya zararı olurmu bana yardımcı olurmusunuz.?:rolleyes:

o nasıl iş..zararı olur bence arabanın yol tutuşunu baya bir etkiler...

o nasıl iş..zararı olur bence arabanın yol tutuşunu baya bir etkiler...
valla bende şaşırdım aracın normal lastik ölcüleri 195 65 15 miş galiba yoksa diger lastik olculerinde bi tane alsak mı kararsız kaldım valla

Orjinal ölçüsü 195x65x15 dür. Bir arabanın 4 lastiği de aynı değerlerde olmazsa bir takım çekiş/denge/konfor/yakıt tüketimi gibi değerlerde kayıplar olur. Bu kayıplar orjinal ebatlardan ne kadar çok uzaklaşılırsa o kadar büyük olur.

Gücünüz varsa 4 ünü birden değişin.

orjinal ölçüsü 195 65 15. Ama benzin depo kapağında 205 55 15 için de basınç değerleri yazıyo. 205 olması sorun olmaz. Şimdilik birini değiştirseniz yeter. Stepne varmı araçta? Belki o lastik stepnedir :D

Stepne yok araçta simit lpg kullanmışlar öyle bi şeyde var 205 pek bununmuyor kaç yere sordum lastikciler öyle bi ebatta ölcümü var diyor :D demek ki var dedim araçta takılı diyorum :D

orjinal ölçüsü 195 65 15. Ama benzin depo kapağında 205 55 15 için de basınç değerleri yazıyo. 205 olması sorun olmaz. şimdilik birini değiştirseniz yeter. Stepne varmı araçta? Belki o lastik stepnedir :d

205-60-15 ;)

Jant çapı aynı fakat lastik ebatlari farklı oyle mı.? İlginc... Bence de fark eder bir takım degerlerde...

Yol tutus ve viraj emniyeti acısından sıkıntı yaratır, çünkü taban genişliği farklı lasitklerin tutunumuda farklı olacaktır, farklı lastigi de aynı ölçülerde bir lastik ile değiştirmenizi öneririm,tabi mevcut lastikleriniz belli bir miktar asındıgı için farklı ölçü yerine bir tane sıfır lastik alırsanız , durum çok da değişmez.(Yani 3 eski 1 yeni lastik) bence siz en az 2 adet yeni alıp arkaları değiştirin, boşa çıkan orj. ölçüyü stepne yaparsanız.205 taban olan lastik te boşa çıkar

Geri