lastik ebatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mxsenel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mxsenel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar. 2004 vectra c ye 205x55x16 lastik takılsa bi dezavantajı olurmu? bu ebatlarda lastik alan oldumu? çok fazla fiyat farkı var orjinal ebatları ile. normal lastik ebatı 215x55x16.

En fazla kac ebatlarda lastık alabılıyor vectralar ?

205x55x16 takarsan lastik çevren küçüldüğünden gösterge hızınla gerçen hızın arasında 1-2km fark olacaktır yani 100 gösteriyoken aslında 98-99 la gidiyor olucaksın, vectra ya ufak gelir o ebatlar ayrıca lastik genişliğide düşeceği için yol tutuşun kötüleşecek fren mesafende uzayacaktır bence orjinal ebatlarını bozmayın derim

remzi arkadaşımıza katılıyorum fark edersin bencede hiç bozma ama keyif senin tabi ;)

205 ve 215 sadece tekerin genişlini ifade eder... hızda bi fark etmez.. yani ikisinde de 55x16 oranı aynı çünkü... 16 jant boyutu, 55 de (ne deniyordu ona?) yanak kalınlığı.. 55x17 yada 15 olsa işler değişirdi.

Son düzenleme:
205 ve 215 sadece tekerin genişlini ifade eder... hızda bi fark etmez..

genıs olması arabanın daha fazla guc harcamasına sebep olur... belli bır hıza ulasmak ıcın daha cok zorlarsınız ..buda hızda dusukluk saglar

genıs olması arabanın daha fazla guc harcamasına sebep olur. tamam

belli bır hıza ulasmak ıcın daha cok zorlarsınız. bu da tamam

buda hızda dusukluk saglar. genişliği belki son hızını etkiler ama göstergede bi problem yaşanmaz (yani eski kesinliği ile çalışmaya devam eder) ancak 55x16 oranı değişirse bi ayar gerektirir..

genıs olması arabanın daha fazla guc harcamasına sebep olur. tamam

belli bır hıza ulasmak ıcın daha cok zorlarsınız. bu da tamam

buda hızda dusukluk saglar. genişliği belki son hızını etkiler ama göstergede bi problem yaşanmaz (yani eski kesinliği ile çalışmaya devam eder) ancak 55x16 oranı değişirse bi ayar gerektirir..

haklısınız katılıyorum

205x55x16 burdaki 55 lastiğin yanak genişliği ve bu yanak genişliğide 205 in yüzde 55 i kadar olduğundan 215 ve 205 in yüzde 55 leri farklı olduğundan çevre değişecektir kadrandada 1-2km sapma olacaktır diye düşünüyorum

205x55x16 burdaki 55 lastiğin yanak genişliği ve bu yanak genişliğide 205 in yüzde 55 i kadar olduğundan 215 ve 205 in yüzde 55 leri farklı olduğundan çevre değişecektir kadrandada 1-2km sapma olacaktır diye düşünüyorum

aynen ya doğru... benim hatam daha önceki..

Geri