Benim Sorunum aynı olmasada araç Soğukken 8-10 Seferde anca çalışıyor
Forumda araştırdım Benzin Pompası dediler yada buji.
Ustaya sordum benzin pompası - bıji yada buji kablosu ( Bobin) den yapar dediler .
Kendi ustama götürdüm yok benzin pompasından yapmaz krank sensöründen yapar dedi.
İlk soğukken araba 8-10 marşda anca calısıyor. Lambalar sönene kadar bekliyorum sonrasında 1.vitesde araç gaz yememiş gibi oluyor böyle gaza basıyorsun ama gitmiyor. araç ısınınca normale dönüyor.
Benim aklımda benzin pompası kaldı ama ustam krank sensörü diyor ne yapacagımı bilemedim açıkcası araştırıyorum
Farklı forumda soyle bir yazı var
Forumda araştırdım Benzin Pompası dediler yada buji.
Ustaya sordum benzin pompası - bıji yada buji kablosu ( Bobin) den yapar dediler .
Kendi ustama götürdüm yok benzin pompasından yapmaz krank sensöründen yapar dedi.
İlk soğukken araba 8-10 marşda anca calısıyor. Lambalar sönene kadar bekliyorum sonrasında 1.vitesde araç gaz yememiş gibi oluyor böyle gaza basıyorsun ama gitmiyor. araç ısınınca normale dönüyor.
Benim aklımda benzin pompası kaldı ama ustam krank sensörü diyor ne yapacagımı bilemedim açıkcası araştırıyorum

Farklı forumda soyle bir yazı var
Corsa Krank Devir Sensör A hatası P0335
Corsa C aracım genellikle ışıklara geldiğimde araba yavaşladığında direk stop ediyordu. Rölantide herhangi bir sorun yoktu. Tam yavaşlarken pat diye stop ediyordu. Her zaman stop olayını yapmıyordu. Bazen sıklıkla bazen ise belirli aralıklarla oluyordu. Araba stoptan sonra hata ışığı yanıyordu. Daha sonra biraz fazla gaz vererek bir kaç saniye sonra çalışıyordu. Işık da sönüyordu. Ama bir defa 15 dakika çalışmadı. Az daha akü bitecekti. Hatayı tamircide makinadan okutturdum. Hata Krank Devir Sensör A hatasıydı.
Tamirci aracın beynini sökeceğiz tamir edeceğiz dedi. Araç beyninden dolayı bu hatayı veriyormuş. Başka bir tamirci gazdandır dedi. Gidip gaz ayarını yaptırdım. Yine olmadı. Daha sonra uzun bir araştırmadan sonra Corsa C araçlarının kronik bir sorunu olduğunu buldum. Bu sorun nedir? Karank devir sensörü arabanın altında ön tekerlerin biraz gerisinde orta kısmındadır. Sorunun asıl nedeni krank devir sensörünün tam ekzoz borusunun yanında olmasından kaynaklanıyor. Krank devir sensörün içerisinde mıknatıs vardır. Devamlı sıcak ortama maruz kaldığı için belirli bir süre sonra bu sensör bozuluyor. Başka neden aramayın. Sensörü değiştirmek sorunu kesinlikle çözecektir. Benim sorunum çözüldü. Bu arada sensör 2013 yılı için opel servisinde orjinal bosch marka 200tl. Ben dışarıdan aynı markayı 135tl ye aldım. 5dk sürmüyor değiştirmesi.
Bu sensörün ne işe yaradığı hakkında da biraz bilgi vereyim. Bu sensör pistonlara verilen havanın süresini belirliyor. Yani 1. pistona 5sn 2. pistona 5 saniye 3. pistona 5sn. vs. gibi. Sensör bozuk olunca pistona hava gitmiyor ve yakıt yakılmıyor. Bozuk ve dengesiz çalışması ise fazla yakıt tüketimine neden oluyor. Hata kodu P0335 dir.
Size tek önerdiğim bu sayfayı okuyorsanız eğer kesinlikle krank devir sensör a hatasını görüyorsanız sensörü değiştirin.
Ha bir de son uyarı kesinlikle bosch marka alın. O kadar para verip tekrar alırsınız. Yan sanayi kesinlikle sorun çıkartıyor. Arabaya taktıktan sonra da değiştirmiyorlar. Araştırmalarıma göre yan sanayi alan herkes aynı şikayeti yapmış.
Sorunsuz günler geçirmeniz dileğiyle.