Klima

bacadir68

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar arkaslar. uzun bi aradan sonra aracıma kavustum ve klimayı açtıgımda soguk hava vermediğini gördüm. muhtemelen gazı kaçtı. uzun süre klima soguk modda çalısmazsa gazı kacarmı yada benim tesisattamı sorun var :(

Arkadaş klima borularına kaçak varmı baktır varsa yaptır ve klima borularını temizlet klima kompresörünü yağlat gazını bastır ve güle güle kullan...
Klimayı komprasörün devirdaim yapması için ve içindeki gazın devirdaimi için haftada 1kez en az 5 dakika çalıştırmanız gerekir Yoksa gazı biter ve komprasör yağsız kalır yağlamaz.

2 kez kaçak varmı diye baktılar yok dediler gerçi onlarada fazla güvendiğim söylenemez ama.. tekrar baktıracagız artık .

2 kez kaçak varmı diye baktılar yok dediler gerçi onlarada fazla güvendiğim söylenemez ama.. tekrar baktıracagız artık .
genellikle gaz bastıkları sibopta kaçak oluyor bide komprasör bağlantı yerlerinden.

gazı devirdaim etmediğin zaman zamanla freon gazı(R 134 A gazı) kendiliğinden yoğunlaşarak eksilebilir düşüncesiydeyim tabi kaçak yoksa...muhtemel kaçak vardır yada evaparatör felan büzülmüştür gaz kaçmış olabilr...saygılar..

bir klima sorunuda benden..

klimanın gazı geçen sene yazın basıldı. geçen gün bi klimayı açayım dedim ama kima soğuk hava üflemiyodu. kışın hiç klimayı çalıştırmadık. sebebi bu olabilirmi? arza bundan kaynaklanıyorsa ben kendim yapabilirmiyim?

arkadaslar eger kacagı olmayan bır sıstem varsa elınızde gaz gıtmesı gıbı bır sey soz konusu degıldır bu bıze atalarımızdan kalam bır degıl gıbı olmus ya gaz kesınlıkle kacagı olmadıgı surece kayıp vermez tıkana bılır drajer denen kılcan dıye bılınen sıstem drajerde suzulur kılcaldan gecer kılcal toplu ıgne ucu kadar bır delık eger tam suzulme olmayan gaz buradan gecemezse tıkanıklıga neden olur buda sogutmamasına engel olur kullanılmayan bır sıstemde de eger yan dondurulup asırı sallanıp yag basması olmazsa yıne bır sorun olmaz

Bülent abi güzel cevap vermişsin ancak gaz kendiliğinden kaybolmaz demişsiniz keşke sadece freon gazı kendiliğinden kaybolmaz deseydiniz... eski motorlarda sterling motorlarda helyum veya hidrojen gazı zamanla kendiliğinden boşalır kaybolur yani fizik kanunu bi açıklaması vardı ama aklımda şu an yok... yanlışım varsa affola...saygılar...

Geri