kızdırma bujisi ısıtıcı devresi sorunu

barbaros307

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arıza kodundan bu şekilde cevap aldım araç 1.3 dizel meriva ne yapmamı tavsiye edersiniz bulunduğum şehirde servis yok .

kizdirma bujilerinin bozuk olanini hatta hepisini birden degistir...madem servis yok..
problmin biter... gecmis olsun

ben şahsen bu cevabı yalnışmı anladım diye yazmak istedim madem servis yok yapıcak birşey yokmu demek bu :confused: yoksa bujilerin değişimimi öneriliyor aynı sorun bendede var çünki...

Yanlış anlaşılmış anlatım hatası bende,demek istediğim oaralrda servis yoksa zaten hata bujilerde ve teki değil 4 birden değişecek demek istedim ;)

Biraz önce kızdırma ünitesi aldım takıcam olmadı bujileri değiştiririm peki sürekli akım ile bujilerin ömrünü bitirdiği nasıl ilişkili bilgi amaçlı sormaktayım tşk.

not: aldığım hata ( ısıtıcı devresi sürekli akım )

Kızdırma buji ünitesini değiştirdim bujileride bosh marka ile değiştirdim (beru) takılıymış ama ışık hala yanmakta aklıma birşey gelmiyor.. hata kodu P0683
- kızdırma bujisi,kontrol devresi
-düşük voltaj
-sürekli

hatası almakta

o zaman sorun kızdırma ünitesi modülünde(beyinde) sorun var akü kısmında altlarda olmalı soketini çek temizle dene bakalım zaten kızdırma buji kapolarını takip edersen bulursun,olmadı değişcek

Selim abi sanırım mavi dikdörtgen prizması şekilde olan parçayı söylüyor benim bildiğim ünite o:)

Uniteyi ve bujileride degıstırdım ama :s

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:06 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:04 ----------

3e8aje4e.jpg
Beyın sanırım bu ve orjinal alıp degıstırdım..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Biraz önce kızdırma buji beynini söküp temizleyip tekrar taktım hemen önüdeki sigorta kutucuğunuda temizledim kaplosunda bi kesik vardı elektrik bantı sarılmıştı onu yeniledim.. Bir forumda cer tapaları'nı değiştirince sorunun çözüldüğünü okudum cer tapası nerededir?

Geri