kırmızı antifriz

Abi onu mavi bi solüsyonla test ediyolar,
bi pompası var onunla araç fan açtığında yani devir başladığında o pompayla mavi sıvıya bi miktar araçtaki sıvıdan çekiliyo ve mavi sıvı yeşile dönerse contanın suya eqsoz kaçırdığı belli oluyor muş yanlış bilgi varsa düzeltiniz...

Bu konuyu ilk defa duyduğum için bir yorum yapamam.

geçmiş olsun bende mavi antifriz kullanıyorum bir zararı var mıdır ?

Antrifiz kullanmamak daha zararlı. Ben de kırmızı antrifizin maviye oranla daha iyi olduğunu düşündüğüm için servisin yaptığı uygulamaya ses çıkartmamıştım. Gerçekten kırmızı antrifiz bizim kullandığımız eski model araçlara zarar verebiliyorsa yandık, şimdi mevcut kırmızı antrifizli suyu boşaltıp yerine yeniden mavi antrifizli su koymak gerekecek. :( (Ben kireçten korunmak için araç soğutma ve cam yıkama suyunda yıllardır çeşme suyu kullanmamaya özen gösteririm, bendeki tahribat o nedenle az olmuş olabilir)

Hazır antifrizli su kullandım hep, donma derecesi şaşmıyor. Konu mantıklı geliyor lakin bilgim yok.

geçmiş olsun bende mavi antifriz kullanıyorum bir zararı var mıdır ?

Antifriz mutlaka olsun lakin mevcut sistemde mavi varsa mavi antifrize devam.....

kısacası soğutma sistemi eski ise radyatör,hortumlar vs. kırmızı kesinlikle koymayın......:bir:

Hazır antifrizli su kullandım hep, donma derecesi şaşmıyor. Konu mantıklı geliyor lakin bilgim yok.

ben yandım diğer arkadaşlar yanmasın mantığı ile açtım konuyu nacizhane tavsiyemdir:bir:....

bu bakımda 3. devirdaimı değiştirdim.usta kırmızı antifiriz bozuyor dedi.bende maviden devam ediyorum

alpet yeşil antifiriz kullandım. faydasını görmedim.hararete hiçbir etkisi yok.mavi antifiriz iyidir

.

Son düzenleme:
Bu ana kadar çokda dikkat etmiyordum antifirizin rengine.Birşey daha öğrendik.Teşekkürler...:)

ben açacaktım konuyu abim açmış.ben yandım sizde yanmayın bugün devirdaim 238 lira orjinal gm

Geri