Kendiliğinden benzine atma ve yağ kokusu sorunu.

BesirBinici

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 ay önce 2001 model Astra cd hb aldım. Aldığımdan beri aracım tüpte giderken hızımı artırdığımda, aniden gaza yüklendiğimde ya da rampalarda zorlandığında benzine atıyor. Aynı zamanda arıza lambası da yanıyor. Ben BRC olduğunu sanıyordum fakat BRAVO 2a diye bir markaymış tüp. Özel servise götürdüm bilgisayara bağlayıp baktılar. Tüpçü enjeksiyon bağlantı noktalarını kontrol etsin bir şeyi kalmaz dedi. Fakat götürdüğüm tüpçü bu sistem olmaz brc takalım falan dedi.

Son zamanlarda da araç bir süre çalışıp motor ısınınca hem kalorifer sisteminden hem de aracın dışından yağ kokusu geliyor. Yağ eksiltme vardı en son yağ takviyesinden bu yana 1000 km geçti bir kez check oil level yazdı fakat bir daha uyarı vermedi. Çok az bir yağ eksilmesi görünüyor yağ çubuğunda.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Hocam benze birolay 6 ay önce başımdan geçti. Kocaelinde çalışıyordum ozamanlar, istanbula gezmeye giderken biyerden gaz aldım 30km gitmeden araba stop etti duruken. Sonra sizin dediğiniz gibi zorlanınca tüpten benzine atmaya başladı, bu esnada dıt-dıt bağırıyor tabi araba. Durup benzine elle atıyorum benzinde sıkıntı yok. İzmitte birkaç tüpçğye götürdüm arabayı bilgisayara bağlayamadılar sorunuda çözemediler.Bir tanesi abi senin tüp beyni bozuk bunu değişelim dedi 1500 TL de fiyat çıkardı. ( romano sıralı sistem var arabada ) tabi ben yaptırmadım.
Gelelim sonua uzattım biraz ; izmitteki işim bitti o ara samuna döndüm tabiaynı sorun devam ediyor geneli benzinle geldim. Samsun da bir LPG servisine götürdüm arabayı anlattım sorunu ustanın biçırağı var 10 yaşında ancak vardır. LPG beynini bilgisayara bağladı bir iki uğraştı olmadı, sonra başka birkablo aldı onu taktı pat bağlandı sistem. Usta hazır dedi :) usta geldi bir iki ayar yaptı o gün bugün hiç sıkıntı çıkarmadı. Demek istediğim yok sistemdeğişcek yok beyin değişcek hemen inanma birkaç yere götür. Muhtemelen ayarlardan birsorun vardır. 1500TL fiyat çektiler 20 TL ye işi hallettim.

Yağ kokusu olayına gelince ciddi ve çok can sıkıcı birolay, eğer arabanın içine koku geliyorsa muhtemelen %90 diyebilirim motor biryerden yağ atıyor ve yağ eksoz manifoltuna geliyor buharlaşıyor ve koku yapıyor. Bu olayda başıma geldi ve iş motor yaptırmaya kadar gitti. Aracı lifte kaldırıp altına baktır nereden yağ atıyor,belki ufak bir sorundur şimdiden geçmiş olsun..

Öncelikle çok teşekkür ederim. Geçenlerde eski bir astra sürücüsü arkadaşımla kaputu açıp inceledik. Benzer bir olay onun da başından geçmiş motorun her tarafı yağ olmuş. Biraz inceledi ve keçenin değişmesi gerekebilir dedi umarım ucuza halledilebilecek bir sorundur. Arabamı çok severek kullanıyorum ama böyle sorunlar çıkınca insanın canı sıkılıyor. Bu arada keçe değişince motor yıkat falan dediler sizce ne kadar doğru motoru yıkatmak. Bazıları da aman uzak dur diyorlar.

Şu aracın topraklama kablosuna bir bakın zaman için de oksitlenme yada kopma varsa durmadan zırlar ve atlama yapar.

krank havalandırması hava emişe bağlı değil mi?

Geri