Kendi Cilalı Köpük Makinam 5 TL :) hadi buyrun :)

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepki puanı
9
Puanları
38
Yaş
48
www.engelsizdostlar.com
Şimdi ben yine aynı şekilde karışımı hazırlıyorum sonra püskürtüyorum ve sünger ile içice yayıyorum sonra durula mis gibi parlak bir araç çıkıyor meydana ;)
 

corsa cdti

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2008
Mesajlar
1,203
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
araçlarımın bütün yıkama, boya koruma ve bakım işlerini çok uzun yıllardır sadece kendim yaparım.
basınçlı yıkama makinesi, profesyonellerin kullandığı köpük yapan foam lance, palisaj makinesinden tutun da her türlü makine alet edavat ve malzemem vardır.
genelde benim araç yıkama günüm sabah 10 gibi başlar akşam 7-8 gibi biter.
kısa sürede paratik olsun diye bazen 2-3 lt. lik basınçlı plastik ilaçlama ilaçlama pompası da kullanırım.
araç bakım, polisaj, konusunda Türkiye de tek olan bir forumun da çok uzun süredir üyesiyim.
araç yıkama ve bakım konusunda size tavsiyem; dünya çapında kalitesinden ve fiyatının makul olmasından dolayı ATAS ürünleridir.

cilalı şampuan olarak PROTEO
göğüs ve plastik parlatıcı ve deri bakım ürünü olarak PLAK2
lastik parlatıcı olarak TSP
hızlı cila(sıvı cila) olarak HYDROREP
koltuk ve kumaş temizliği için VİNET araç temizlik ve bakım ürünlerinin vazgeçilmezleridir.
pasta, cila ve nano korumada ise virtüs ürünleri son derece kalitelidir.

http://www.atas.web.tr/

ATAS ürünlerinin parakende dağıtıcısı ERDEM BOYA dır. bu firmanın kendi sitesinden veya sanal pazar üzerinden sattığı ürünlerden gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz.
sağlam ve ilgili bir firmadır.
araç yıkama ve bakım konusunda basitçe bir kaç not yazayım.

konunun başında bahsedilen basınçlı ilaç pompasından bir tane temin edip içerisine 50 ml. proteo ve 1 lt. su koyup (suya yaklaşık 1/20-1/30 oranında proteo konulacak) pompalayıp basınç yapmasını sağlayın. mümkünse gölgede arabanın kaportası çok sıcak değilken önce arabanın tavanından başlayarak püskürtün.
sonra microfiber yıkama eldiveni ile köpüğün üzerinden geçin. (güneşte veya sıcak havada yıkama yapıyorsanız arabanın 3-4 defada belirli bölümlerini yıkayın köpük üzerinde kuruyup iz yapmasın).
yıkama işlemi bittikten sonra bol su ile durulayın, suyu süzüldükten sonra kurulamadan fıs fıs şişedeki HYDROREP ile tavandan başlayarak bölümler halinde camsil gibi arabanın camları dahil her tarafını fıslayarak kuru bir microfiber bez ile silerek kurulayın.
HYDOROREP aynı zamanda iyi bir yağmur kaydırıcıdır. sonucu görünce Profesyonel markaların yıkamalarını bile beğenmeyeceksiniz emin olun.
buraya kadar aracın dışı hallodu.

içerisini süpürüp temizledikten sonra 1/3 oranında sulandırılmış fıs fıs şişedeki plak2 yi yumuşak bir süngere fıslayarak aracın göğüsü, plastik aksamlarına yedirin ve kurumaya yakın yine kuru bir micrefiber bez ile silin.
ipeksi mat parlaklık sağlayan ve toz tutmayan PLAK2 nin sonucunu görün.
yine aracınızın koltuk ve kumaş aksamları ile evdeki camlar hariç koltuk, halı, duvar, eşya vs. ne varsa sulandırılmış hazır KÖPÜK YAPAN FIS FIS şişedeki VİNET ile temizleyin.
yine camsil gibi fıslayın, bu ürünü köpük olarak fışkırttığı için temiz bir microfiber bez ile silerek kurulayın. çok kirli ise üzerinden ıslak bez ile durulayarak silin.
aracınızn özellikle kapı kenarlarındaki gözenekli plastik parçaların içerisine işlemiş kirleri yine VİNET ve üzerine plak2 ile geçin.
ben vineti evde, halı, koltuk, kumaş temizliği, duvarların silinmesi, duşa kabinin silinmesi, klima ve diğer elektrikli aletlerin silinmesi dahil aklınıza ne gelirse her yerde kullanıyorum.
sadece camlarda bir haloğram iz bırakıyor.

ARKADAŞLAR REKLAM GİBİ OLDU AMA YUKARIDA ADI GEÇEN FİRMA VE ÜRÜNLER İLE HİÇ BİR TİCARİ BAĞIM YOKTUR. KENDİMİN VE FORUMDA YÜZLERCE ARKADAŞIMIN YILLARDIR KULLANDIĞIMIZ VE MEMNUN KALDIĞIMIZ, TAVSİYE EDECEGİMİZ ÜRÜNLERDİR.
SADECE SİZLERE YARDIMCI OLMAK DÜŞÜNCESİ İLE YAZDIM, ALTINDA BAŞKA BİR ŞEY ARANMASIN.
 

SYSOP

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 May 2012
Mesajlar
847
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Ahmet abi yazdıkların uzman görüşüdür. Konuyla alakalı,bilgili kime sorsak benzer şeyleri söyleyecektir yani reklamlık bişey yok
eline sağlık ;)
 

göksel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
107
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bende ahmet beyin bahsettiği detay ile ilgili tek sitenin üyelerinden birisiyim,aldığınız bu ürünün içindeki şeffaf ince hortumun üst kısmından 2-3 cm kadar altından toplu iğne ile bir delik delin ve karşısınında az birşey daha altına bir delik daha delin burası tamam sonrada en uçtaki sabun çıkan metal kısmı söküp içine bulaşık süngerinin yeşil kısmından bir parça koyun,o zaman daha yoğun bir köpük elde edersiniz,bendede 5 lt lik olanından var ve aynı yöntemle kullanıyorum.
 

seko40

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Haz 2012
Mesajlar
107
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
bende altım 2 lt likten hiç bişeye yaramadı gittim köpük makinasında yıkatmak zorunda kaldım ya aldığım pompa bozuk ya ben beceremedim alttaki suyu atıyor köpük çok az çıkıyor
 
Üst