Katalizör için bilgi arkadaşlar

akinkaptan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2005 model easytronic astram var katalizörün içine alttan baktıgımda 1,5 2,0 cm lik kısmı erimiş kalan yerler gayet normal bana ne önerirsiniz. Birde bunun erime sebebi ne olabilir teşekkürler.

Araban lpg li ise katalizör sorunu başlangıcın var. Ben kat iptali yaptırmak zorunda kaldım. Yakında oradan kopan parçalar egr arızası verdirebilir.
Lpg yanma ısısı daha yüksek olduğundan katalizörlerde arıza verdirebiliyor belli kullanımdan sonra. İçini boşaltmayı teklif ederler kabul etmemeni tavsiye ederim. Devamlı arıza ışığı yanık kalır çünkü.

katalizörün içine nasıl bakıyorsun resim filan var mı

İotal ettirmeyi dusunmeni tavsiye etmem demissiniz ne oneriyorsunuz ne yaptirmaliyim acikcasi kafam cok karisti. Resim yok ama yarin cekerim kismetse

araç lpg li ise oluşan ısı petekleri erityor.iptal ederse muayeneden geçemez araç 2005 model .içini boşalttırabilirsin

İcini bosaltirsamda ses yaptigi yaziyor forumlarda aracin muaynesini 2 hafta once yaptirdim sanirim biraz sansliyim.

Benim anlamadığım ya benim yaşadığım şehirdeki TUV turk çalışanları işi bilmiyor yada forumda bir yanlış bilgi var. İki seferdir kat iptali ile giriyorum muhayeneye hiç bir sıkıntı olmadan geçiyorum. En son bu sene şubatta geçtim.
Ses yaptığı doğrudur 2500-3000 dev. arası ses yapıyor. Sanki egzos açılmış gibi ama çok abartı bir ses değil.
Katalitiğin içini boşaltırsan arıza ışığı devamlı yanacaktır. veya bundan sonra yanmasını engelleyeceklerdir. Ama diğer arızalarda da yanmayacaktır.
Ben halen katalitiği saklıyorum. Sıkıntı çıkarsa taktırıp öyle muhayeneye sokarım diye.
Aklıma gelmişken katalitiğini boşaltırsan içini bedavaya verme. İçinden çıkan malzemeyi toplayıp daha sonra satıyorlar haberin olsun. Bu yüzden bedavaya verme.

Arıza ışıgını sadece katalizör için iptal edemiyolarmı ? yani iptal ettilermi tüm arızalaramı iptal ediyorlar. Birde araştırmalarım sonucu içini aynı şekilde doldurduklarını duydum orjinaline çok yakın oluyormuş bir aratırıcam bu konuyu.

yeniden doldurma işini şimdi sizden duydum. Bu konuda bilgim yok.
Ama arıza ışığı sadece bu konuyla ilgili olarak kapatılamıyor bildiğim kadarıyla.

Valla bana tamircimde dedi internettede gördüm aynı şekil seramikleri degiştiriyorlarmış ben bilgi edinir buradan sizinle paylaşırım ardaşlar.

Geri