katalitik konvertör temizleme

Ben zaten cevabı yukarıda vermiştim. Etrafta söyleyenler olur diye. Ancak doğrusu paladyumdur. Detayına geçecek olursak paladyum çok pahalı olduğu için ilave diğer değerli metallerle destekleniyor. Ancak ana işi paladyum yapıyor. Zira paladyumun bir özelliği var kendinin 900 katına kadar zarımsı bir yapı oluşturabiliyor. Filtre işlemi bu sayede yapılabiliyor. Ancak Katalitik konverterde nasıl yapılıyor bunu bilmiyorum. Bu metal benim özel ilgi alanım En son geçen ay Paladyum Klorür olarak 1 gramını Merck Almanya dan 80 euroya getirttim. (Ben başka bir iş için kullanıyorum)

türkçesi platin, latincesi platinum bu elementin

platinyum neyce?

bende kimyagerim :rakir:
valla bizde boyle konusuyoruz,

sunun gibi subap, subab, sibop yada kartel, karter, kalter derlerya onun gibi halk agizi ile kimyager degiliz olcak o kadar :D

Türkiye de katalitik konverter temizleyici sprey satılıyormu acep?

Ben zaten cevabı yukarıda vermiştim. Etrafta söyleyenler olur diye. Ancak doğrusu paladyumdur. Detayına geçecek olursak paladyum çok pahalı olduğu için ilave diğer değerli metallerle destekleniyor. Ancak ana işi paladyum yapıyor. Zira paladyumun bir özelliği var kendinin 900 katına kadar zarımsı bir yapı oluşturabiliyor. Filtre işlemi bu sayede yapılabiliyor. Ancak Katalitik konverterde nasıl yapılıyor bunu bilmiyorum. Bu metal benim özel ilgi alanım En son geçen ay Paladyum Klorür olarak 1 gramını Merck Almanya dan 80 euroya getirttim. (Ben başka bir iş için kullanıyorum)

google a gore grami 22 dolar imis pladyumun degerli bir sey yani:maden:,

birde gecen hafta discovery de "nasil yapilir dizisinde" katalizorleri anlatti bu hafta tekrari var paladyumdan hic bahsetmediler...platinden (bakin ogreniyoruz :bir:) yapildigini soyluyordu discovery de.

google a gore grami 22 dolar imis pladyumun degerli bir sey yani:maden:,

birde gecen hafta discovery de "nasil yapilir dizisinde" katalizorleri anlatti bu hafta tekrari var paladyumdan hic bahsetmediler...platinden (bakin ogreniyoruz :bir:) yapildigini soyluyordu discovery de.

Merck ürününü 22 dolara getir üstünede yüzde elli kâr koy. Ben ne kadar getirirsen senden satın alayım. :D

Sizde bu platin takıntısını anlayamadım valla. Paladyumun nasıl üretildiğini de öğrenirseniz platin demekten vazgeçeceğinizi düşünüyorum.:rakir:

Merck ürününü 22 dolara getir üstünede yüzde elli kâr koy. Ben ne kadar getirirsen senden satın alayım. :D

Sizde bu platin takıntısını anlayamadım valla. Paladyumun nasıl üretildiğini de öğrenirseniz platin demekten vazgeçeceğinizi düşünüyorum.:rakir:

bende size katilmistim aslinda; degerli bir sey google 22 dolar yazmis gramina baya bir degerli seymis,gerci bana ne 22 dolarindan 80 avrosundan ne getircem isim tukenmis :maden:

benim çok bir bilgim yok katalitik konvektörlerle ilegili ama platin olmaması gerek, çünkü platin, altından yaklaşık iki kat daha pahalı

konu biraz dağılmış arkadaşlar toparlayayım.sabah tinerdeki konvektörü aldım resimleyemedim ama içinden çıkan şeyi betimlemek zor zift desem değil acayip bişe elime değdi sabahtan beri çıkarmaya çalışıyorum .neyse çıkardıktan sonra biraz daha tiner dökerek yukarıdan aşağıya doğru kalan pisliği akıttım.kompresörle hava tuttum.ilk gözlemlerime göre tıkalı kanalların çoğu açılmış.yani işe yaramış gibi görünüyor.ayrıca halen egr yi iptal etmemiş arkadaş varsa söyleyeyim bu egzoz gazı konvektörü bu hale getirdiyse yağın buharıyla birleşince motoru ne hale getirir bilemiyorum.

devamını merakla bekliyorum

Geri