Kasislerde gacırtı.

burak loves opel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabada kasislerden geçerken önden mi arkadan mı bilemedim, gacırt diye ses geliyor. Hafif kasislerde yapmıyor. Ayrıca çukurlara falan da sert düşmeye başladı. Bariz fark var eskiye göre. Araba 80 bine geldi. Hiç amortisör değişmedi. Acaba değişmesi mi gerekiyor artık? Laguna 1.6 16V 1 kasa.

HAngi teker geçerken yapıyorsa o sesi oraya baktırtmak lazım... Amortisörlerde olabilir ön takımlarda olabilir...

viraj denge çubuğu lastiğini değiştir

aynı ses bizim vectradada var gacırt ediyor kartel korumadan şüpheleniyorum bende ama arka taraftanda geliyormuş gibi geliyor yazın yoktu soğuklarda yapıyor...

Soğukken çıkan sesler takoz, kauçuk kaynaklıdır. Amortisör alt, üst takozları olabilir, salıncak burçları olabilir, z rotları olabilir, üstünde kauçuk olan her malzeme olabilir. Sesin kaynağını bulmak gerek.

Çok hor kullanmadıkça, her çukuru bulmadıkça, çok derin bir çukura düşmedikçe yada filmlerdeki gibi uçmadıkça, bir amortisör 80bini çok rahat geçer.

Benim vectrada da var aynı gacırtı.Baktırdım arka salıncak burçlarından olduğunu söyledi usta.

Havalar soğuyunca bu sesler ortaya çıkıyor. Nedeni eskimeye başlayan viraj lastikleri ile torsiyon burçlarıdır. Yan sanayisi ucuz ama 1-2 sene kadar gidiyor, orjinali biraz pahalı ama uzun ömürlü oluyor.

Geçici bir çözüm olarak sanayiden veya nalburdan wd-40 alıyorm, burçlara ve amortisörlerde sıkabildiğim yerlere sıkıyorum ve gerçekten de sesleri bir miktar azaltıyor!

arkadaşlar ordan mı burdan mı diye kendinizi yormayın parçanın resmini de ekledim değiştirin kurtulun.2-3 senede bir değiştirilmesi gereken bir parça zaten

Ekli dosyalar

• 350127ITH-700x600.webp
    350127ITH-700x600.webp
    17.8 KB · Görüntüleme: 68
1. z rot
2. burç
3. amartisör

ses kauçuk sesi mi metal sesi mi? kauçuk sesi ise havaların soğuması sonucu olabilir.

Geri