Buradaki ifadeye göre elbetteki kariyer. Tartışma konusu yapılması bile yanlış.Ben kariyer derken demek istedigim sadece sozluk anlamindaki gibi is tecrubesi demek degildi.Demek istedigim , edindigin is tecrubesi ile seninle ayni kulvarda yarisanlardan one cikmak, yaptigin iste aranir, adi bilinir biri olmakti. Is oyle olunca iyi maasinda oluyor, ileriye yonelik istikbal kaygisida duymuyorsun...... YOksa iyi gelir elde etmek icin sadece diploma yetmiyor.Diploma zaten olmazsa olmaz birsey artik. O yuzden ben muhendisim diye ovunmek bana sacma geliyor. Devir oyle bir devirki, universite mezunuyum diye gururlanma degil, ikinci universiteyi okumadim diye kendini eksikli sayma devri![]()
Benim ikinci planda verdiğim mühendis örneğindeki konu; arkadaşım bence başarılı bir inşaat mühendisi. Uzun yıllar çalıştığı şirket 2001 krizinden etkilendi. 2-3 yıl doğru dürüst maaş alamadı. Evinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluklar yaşadı. Maddi sıkıntılar sonucu hem kendinin hem eşinin sağlık problemleri oldu. Şimdileri maaş işi düzeldi yüzleri tekrar gülmeye başladı.