Kariyer Mi Para Mi?

Ben kariyer derken demek istedigim sadece sozluk anlamindaki gibi is tecrubesi demek degildi.Demek istedigim , edindigin is tecrubesi ile seninle ayni kulvarda yarisanlardan one cikmak, yaptigin iste aranir, adi bilinir biri olmakti. Is oyle olunca iyi maasinda oluyor, ileriye yonelik istikbal kaygisida duymuyorsun...... YOksa iyi gelir elde etmek icin sadece diploma yetmiyor.Diploma zaten olmazsa olmaz birsey artik. O yuzden ben muhendisim diye ovunmek bana sacma geliyor. Devir oyle bir devirki, universite mezunuyum diye gururlanma degil, ikinci universiteyi okumadim diye kendini eksikli sayma devri ;)
Buradaki ifadeye göre elbetteki kariyer. Tartışma konusu yapılması bile yanlış.

Benim ikinci planda verdiğim mühendis örneğindeki konu; arkadaşım bence başarılı bir inşaat mühendisi. Uzun yıllar çalıştığı şirket 2001 krizinden etkilendi. 2-3 yıl doğru dürüst maaş alamadı. Evinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluklar yaşadı. Maddi sıkıntılar sonucu hem kendinin hem eşinin sağlık problemleri oldu. Şimdileri maaş işi düzeldi yüzleri tekrar gülmeye başladı.
 
bence para. para olunca kariyeri satın alırız:)
 
En sondaki "mi" fazla olmuş :)
 
bence para. para olunca kariyeri satın alırız:)

Her ne kadar saka amacli soylenmis bir laf olsada, benim gibi hayatini kariyerine adamis, disiyle tirnagiyla biryerlere gelmeye calismis kisiler icin cok asagilayici bir laf etmissin. Bazi degerler vardir ki, parayla satin alamazsin genc arkadasim..... :(
 
önemli olan mutluluk. mutlu olduktan sonra ne paranın nede kariyerin ihtiyacı olmaz. ama malesef para olmadanda mutluluk olmaz. çok karışık bi soru yaa nerden sordunki :)
 
Kariyer.. Savcı , hakim diyorum baska bişey demiyorum. Belki yüksek bi ücretleri yaptıkları işe göre yok ama o irtibarda kimsede yok.. Savcı yada hakimin karsısında en kral para babası konustugu cümleleri secerek yol alır..
 
Hayatımın sonuna kadar ayda 10.000 $ sabit ücret bağlasınlar, bugün bırakırım işi.Fazlasında gözüm yok, bu para yeter bana.Kariyerde de gözüm yok, yükselmek için çevrilen dolaplardan midem yeterince bulandı zaten...
 
Erman, cok mutevazi davranmissin :)
 
2001 krizinden sonra okadar çok kariyer sahibi işsiz ve parasız insan tanıdımki kendilerine hiç uygun olmayan ve düşük maaşlı işlere balıklama atladılar..
ben şunu bilirim paran olmazsa aşın aşın olmazsa eşin olmaz..
 
Geri
Üst