Kariyer Mi Para Mi?

beni para için sewecek olanı kapının önüne paspas etmem. Az kazanarak et yemem tavuk yerim :] ama iş hayatında olsun cewrede olsun sevilmedikten sonra param olmus bosuna..

beni para için sewecek olanı kapının önüne paspas etmem. Az kazanarak et yemem tavuk yerim :] ama iş hayatında olsun cewrede olsun sevilmedikten sonra param olmus bosuna..
kaç yaşınadasın emre?
en azından evli olmadığın belli,tabiiki seni paran için sevmez senin için çok özel olan o kişi ama evlendiğinde sağlam geliri olan bir işin yada sırtını yasladığın birisi yoksa evdeki eksikleri karşılamakta yada eşinin istediklerini karşılamakta zorlandığın zaman önce atışmalar sonra tartışmalar sonra kavgalar vs..
paramı aşkmı desen herzaman aşk derim ama para çok önemli inan.

para = sağlık hizmeti almak eğitim hizmeti almak saygı duyulmak mutluluk ne istiyorsan sahip olabilmek daha bi çok şey bence

anlıyorum.deneyiminede saygım var ama kariyerli bi mesleğin maasları cok düşük değil dediğim gibi ferrariyle gezmem opelle gezerim cıraganda yemem restaurantta yerim. Benden fazlasını isteyenide hayatımdan silerim

Kariyer zamanLa parayı getirir zaten paranın aceLesi yok bi zamandan sonra kariyerin sana para akıtabilir .

PARA .. zaten çalışmanın müsebbibi olan olgu paradır. O halde vay kariyerdi yok makamdı diye kastırmanın alemi nedir??

kariyer dediğimiz şey çalışmanın yani para için emek sarfetmenin daha lokalize olmuş halidir..

2001 krizinden sonra okadar çok kariyer sahibi işsiz ve parasız insan tanıdımki kendilerine hiç uygun olmayan ve düşük maaşlı işlere balıklama atladılar..
ben şunu bilirim paran olmazsa aşın aşın olmazsa eşin olmaz..
Ergin bey, aslında kriz halen devam ediyor. İş bulmak o kadar zorlaştı ki. Geçenlerde Türkiye'nin en saygın şirketlerinden biri eleman açığı için sınav yaptı. İşe alınan 6 kişinin profili: Hepsi üniversite mezunu. Mezun oldukları üniversiteler Ankara'nın kaliteli isim yapmış olanlarından. Adayların hepsi en az 1 yabancı dil biliyor. ( Bir tanesi 4 yabancı dil biliyordu ) B sınıfı ehliyete sahipler, bilgisayar biliyorlar, erkekler askerliğini yapmışlar. Bu 6 kişi asgari ücret+yol parası+yemek parası+3 ayda bir ikramiye+yılda bir temeddü parası ile işe başladılar. 6 ay sonra sınav sonuçlarına göre maaşlarına yabancı dil tazminatı ilave edilecek. Gelde içme. Pırıl pırıl gençler. İnsanın içi sızlıyor. Hadi bakalım kariyer mi para mı?

anlıyorum.deneyiminede saygım var ama kariyerli bi mesleğin maasları cok düşük değil dediğim gibi ferrariyle gezmem opelle gezerim cıraganda yemem restaurantta yerim. Benden fazlasını isteyenide hayatımdan silerim

Türkiye'de her yıl kaç kişi ODTÜ, Hacettepe, Boğaziçi, İTÜ, Bilkent ( başarı bakımından hemen aklıma gelen ilk beş ) üniversitesinden mezun oluyor, bunların kaçı iş bulabiliyor. Makasın ağzı devamlı açılıyor. Şimdi ki parola 81 ile üniversite. 1000 tane üniversite açsan ne olur ki. Sadece elinde daha kaliteli işsizler ordusu olur. Okulunu birincilikle bitiren çok iyi eğitim almış bir inşaat mühendisi düşünün. Büro açmaya, şirket kurmaya, inşaat yapmaya parası yok. Teminatı olmadığı için banka kredi vermez, devlette iş yok, özel sektörde aldığı ücret yetersiz. Son çare olarak gözü de yerse gider ilkokul veya kariyer sahibi olmayan tefeciye dil döker para alır işe başlar. Ne yazık ki hayat gerçeklerle dolu. Ben de gençliğimde sizin gibi düşünürdüm. Çok güzel hayallerim ideallerim vardı. Hayallerimin ideallerimin çoğu gerçekleşmedi ama şu anda hala mutluyum.

Abim bi avukat hakim savcı için elinde bir para olmasına gerek yok ki

Hayatımın sonuna kadar ayda 10.000 $ sabit ücret bağlasınlar, bugün bırakırım işi.Fazlasında gözüm yok, bu para yeter bana.Kariyerde de gözüm yok, yükselmek için çevrilen dolaplardan midem yeterince bulandı zaten...
:good:

Geri