Kariyer Mi Para Mi?

bunlar aslında etle tırnak gibi...ayrılamazlar bence...

ben çok gördüm kariyerleri insanları:)) onun için para diyorum.. Paralı insanların malesef ülkemizde kariyerleri insanlar tarafından çok iyi karşılandığına defalarcaaa ama defalarcaaa sahit olduM.. Malesef kariyerde paranın cebinde...

paran varsa ; kariyerde yaparsın, iş de yaparsın, eş de yaparsın...

Abim bi avukat hakim savcı için elinde bir para olmasına gerek yok ki
Bedava büro açılmıyor. En ufak bir iş yeri için onlarca imza toplanıyor, harçlar yatırılıyor. Bizim ülkede bu formaliteler güvenlik, iyilik olsun diye değil gelir olsun diye. Tabi bunlar genelleme gözün korkmasın. Ufak bir anı; Yazın bir arkadaşımın başına geldi. Yıllardır market olarak kullanılan bir yeri devir aldı ve aynı işe devam edecek. İtfaiye yangın çıkışı yok diye ruhsat vermedi. Bu yer evimin altı, en az 10 senedir bu şekilde hizmet veriyor. Belediye zamanında buraya iş yeri tapusu vermiş, zemin kat bir dükkan. İtfaiye illa acil çıkış şartı diye diretiyor, baktım adam dükkanın duvarını kapı için yıkıyor, belediyeye şikayet ettik, kapatıldı. Konunun özü: Arkadaş almanyadan gelmişti, kuralları bilmiyordu. Kolaylık vergisini yatırdı işlem tamam.

Yazilanlar uzucu... Hemde cok uzucu..... Kimsede demiyorki, yahu ben parayi seciyorum ama goktenmi inecek bu para bana ???? Herkes ne kadar kolay para sahibi olma derdinde..... Bir cogunuz diyor ki, kariyerli bir suru insan issiz.... Bendesize diyorum ki,kariyeri sadece isbasinda gecirdigin yil olarak anlarsan, issizde kalirsin, acta... Ve diyorum ki, iste edindigin tecrubelerle seninle ayni is kolunda calisanlardan bir adim onde olmayi becerirsen, kimsenin vermedigi kadar verici, kimsenin yapmadigi kadar yapici olursan degil Turkiye'de, Afrika'da bile ac kalmazsin ! Ben EfesPilsener sayesinde gordum onlarca, yuzlerce koylu ailesinin cocugunun kendi bileginin hakkiyla yonetici olup, tonla paraya calistigini....Yoksa "Ben parayi secerim" demek meshur ata sozunden uzaga gidemez : Hayalle yasayan..........!!!!! Kalin saglicakla ;)

Yazilanlar uzucu... Hemde cok uzucu..... Kimsede demiyorki, yahu ben parayi seciyorum ama goktenmi inecek bu para bana ???? Herkes ne kadar kolay para sahibi olma derdinde..... Bir cogunuz diyor ki, kariyerli bir suru insan issiz.... Bendesize diyorum ki,kariyeri sadece isbasinda gecirdigin yil olarak anlarsan, issizde kalirsin, acta... Ve diyorum ki, iste edindigin tecrubelerle seninle ayni is kolunda calisanlardan bir adim onde olmayi becerirsen, kimsenin vermedigi kadar verici, kimsenin yapmadigi kadar yapici olursan degil Turkiye'de, Afrika'da bile ac kalmazsin ! Ben EfesPilsener sayesinde gordum onlarca, yuzlerce koylu ailesinin cocugunun kendi bileginin hakkiyla yonetici olup, tonla paraya calistigini....Yoksa "Ben parayi secerim" demek meshur ata sozunden uzaga gidemez : Hayalle yasayan..........!!!!! Kalin saglicakla ;)

Malesef böyle..Burası TÜRKİYE..Böyle kabullenmek gerekir..Dışarıdan bakıldığı gibi değil..Marangoz atölyesi olan adam 3-5 yılda Türkiyenin en büyük mobilya devi olabiliyor..Yada bir kaynakçı atölyesi olan adam yıllar sonra Erdemir'in özelleştirilmesine teklif vermiş bakıyorsun....Sürprizlerle dolu bir ülke..Burada anlatılan bazı kariyer masalları çok üzülerek söylüyorumki Londra,Newyork,Berlin belki Moskova gibi şehirlerde büyük önem arz eden bir şey olabilir..Türkiyede ise bir elin parmağını geçmeyecek kadar az sayıda şirket bu tür kurumsal yönetime sahip..Sen gidip Odtü'de 4 yıl dirsek çürütebilirsin yada ingilterenin en iyi üniversitesinde doktoranı mastırınıda yapıp gelebilirsin..Müthiş iş kariyerinde olabilir..Ama rıza emminin lise mezunu yeğeni pek tabiki senin görevini çoktan devralmıştır tonla paraya..Sadece görevini değil kariyerinide aynı zamanda..

Türkiyenin en büyük demir-çelik firmalarının birinde Boğaziçi Uluslararası ilişkiler mezunu halamın oğlu Eğitimsiz(Fakat kendini geliştirmiş yabancı dil vs. süper adamda :) Ama hani önemli olan diplomaydı :) ) fakat şirketin bir yakınının suyunun suyu olan adamın asistanlığını yapıyor..

Bu memlekette sağlam torpilin varsa en kral kariyerde sensin karizmada...

Bu memlekette sağlam torpilin varsa en kral kariyerde sensin karizmada...

İşte özeti bu bence.

param warsa kral benım karıyerde yaparım hersey parada bıter

para para para

para olmadan hiçbir şey olmaz

Geri