Kar Yağınca akü bitiyor

bencede zararı olmaz ben de soğuk iklimde yaşıyorum 7-8 aydır göstergede siyah ama marş basıyor sıkıntı yok renge aldanma
http:// E14B8B8471C34F84961CCC67B04FE7CD (Small).jpg

Ekli dosyalar

• E14B8B8471C34F84961CCC67B04FE7CD (Small).webp
    E14B8B8471C34F84961CCC67B04FE7CD (Small).webp
    30.7 KB · Görüntüleme: 15
selam arkadaslar aynı sorunla geçen bende karsılastım,benim araçta ac delco kuru akü var bir keresinde aracımı bir hafta hiç calıstırmamıstım akü haliyle kendi kendine bosalmıs sarj ettirdim yaklasık 5-6 aydır sorunsuz kullanıyordum fakat geçen sabah aracı çalıstırmak istedim mars basmadı bunu birkaç kez denedim olmadı bende haliyle vurdurarak calıstırmak zorunda kaldım su an sorun yok ama bu soğuk havalar karsısında sanırım bu sorunla sık sık karsılasacağım......?

benim bosh aku cortlamış yenisiyle değiştiler.

akü bağlantı takma sırası nasıl idi arkadaşlar. sağlam akü pozitif, biten pozitif, sağlam negatif biten araç motor bloku. Bu sıralama doğru değil mi?

takviye ile çalıştırmak için doğru sıralama bu mu? artı+artı, eksi+eksi bağlansa araca yada aküye zarar verir mi?
Yok mu başına böyle bir olay gelen?

Aractaki kucuk buzcuklar demisin bu buzlar kapali alanda gunes gormedigi surece sorun yok ama gunesli havalarda bu buzlar mercek vazifesi gorur ve altindaki boyayi yakabilir bunu bir anda yapmasada gozle goremedigin yanik olusturabilir..

Ozur ben yanlis anlamisim motordaki buzcuklari ben kaportada anladigim icin yazmistim ozurrrrrrr.
barboros serin..

slm. yeni bakımsız aküler dikkat ederseniz direk şarj edilmeden araca bağlanıyor. bu demektirki fabrika çıkışından itibaren şarj edilmiyor. o halde yeni alınan akünün bitmesi pek mantıksal bur durum değildir. senin yeni akünün bitmesi için bir neden olması lazım. arabada kaçak vardır, kısa devre vardır. oto elektrikçiye bir baktırman lazım. eger kaçak yoksa o zaman aküyü garantiden değiştir derim.

2001 astra akü sorunu(acil yardım!)

Arkadaşlar, öncelikle selamlar.

Yaklaşık 1 haftadır çalıştırmadığım aracımı bu sabah kardan arındırıp çalıştırayım dedim fakat anahtarın üstündeki kapı açma butonuna bastığımda hiç bir aksiyon göremedim. Anahtar pilinin bittiğini düşünüp, aracı kapının üstündeki kilit kısmından manüel açtım. Yanız sadece şoför kapısını açabildim(o da 2-3 denemeden sonra). Aracıma bindim, kontağı çevirdim, bütün ışıklar yandı, söndükten sonra marşa bastım ama en ufak bir tık yok araçta, marş basmıyor, kapı açıkken anahtarın verdiği uyarı sesi bile kesik kesik çalıyor. Sorun neden kaynaklanabilir? Bu arada aküyü değiştireli 3 ay kadar oluyor! Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Geri