Kalorifer neden ısıtmaz_??

devirdaim çalışmazsa kalorifer ısıtmaz.
Ama aracınız hararet yapmıyorsa devirdaim çalışıyor demektir. Yine de devirdaim pompasını bi gösterin.

Devirdaim pompası çalışmazsa kaloriferin ısıtmaması şamda kayısı misali tek sorun kalorifer olsun:D

devirdaim sorunu gerçekten kaloriferi etkiliyor arkadaşlar.Bizzat benim başıma geldi.Kalorifer ısıtmıyordu .Petekler şişlendi,herşey elden geçti,en sonunda devirdaim açıldı ve yenisiyle sorun çözüldü

Devirdaim pompası çalışmazsa kaloriferin ısıtmaması şamda kayısı misali tek sorun kalorifer olsun:D
hocam tam anlamadım. Siz daha tecrübelisiniz. Ben devirdaim çalışmazsa kalorifer ısıtmaz diye biliyorum. Hatta eminim:) Doğrusu nedir?

hocam tam anlamadım. Siz daha tecrübelisiniz. Ben devirdaim çalışmazsa kalorifer ısıtmaz diye biliyorum. Hatta eminim:) Doğrusu nedir?

estagfrullah tecrübe ile alakası yok da devirdaimden bahsediyoruz değil mi yanlışlık yok mesela termostad değil, değil mi ben devirdaimin çalışmamasının çıkaracağı en büyük arızanın sadece kaloriferin çalışmaması olmasını temenni ettim sadece..:)

estagfrullah tecrübe ile alakası yok da devirdaimden bahsediyoruz değil mi yanlışlık yok mesela termostad değil, değil mi ben devirdaimin çalışmamasının çıkaracağı en büyük arızanın sadece kaloriferin çalışmaması olmasını temenni ettim sadece..:)
:) haklısınız. tamamen çalışmaması değil de sorun olmuş olabilir. Bi kontrol ettirmekte fayda var.

Araç çalıştıktan sonra hararet normal bir şekilde yükselmiyorsa sorun termostat ve devirdaimden kaynaklanabilir. Bunlarda sorun yoksa kalorifer peteğine bakmak daha akıllıca olur.
İki Corsa' mda da kalorifer peteği delinip arabanın içi göl olduktan sonra artık üstad olmaya başladım diyebilirim:)

Aracım 2004 Astra G Enjoy... benimde kaloriferde yeteri kadar ısıtmıyordu. Burada yazılanları okuyup kaputu açtım... Soluğu oto elektrikçide aldım :) Neyse uzatmayım, Petek söküldü, temizlendi, yerine takıldı...(aracın içi göl) Hararet 90 olana kadar çalıştı motor, nihayet sıcak hava gelmeye başladı... Fakaaat, evim ve iş yerim arasında 25km mesafe var. aynı yolu bazan arkadaşımın aracıyla (2001 clio) gidiyoruz, yola çıktıktan 4-5 dakika sonra içerisi hamam gibi. Benim Astrayla gidiyoruz, iş yerine geldiğimde kaloriferden çıkan hava sıcaklığı nerdeyse ilk açtığımda çıkan hava sıcaklığı ile aynı... Su tankına üstten foşur foşur su geliyo(devirdaim sağlam sanırım). Ama dikkatimi çeken nokta şu... yaklaşık 30 dakikalık yoldan sonra motor hararet göstergesi yerinden oynamıyor bile :D Park halinde hafif hafif gaz verince 3-4 dakika sonra 90 a geliyo gösterge ve fan devreye giriyo... Bu durumda bu motor yolda neden ısınmaz, beni neden ısıtmaz :)

termostatınız bozuk.

Hava yapmış olabilir mi?

kaloriferiniz araç dururken ısıtıyor,fakat araç hareket halindeyken ısıtmıyorsa tek nedeni termostatınız bozulmuş demektir.yaklaşık 150-200 tl ya hallettirebilirsiniz... termostatın kötü plastik contası bile ( 1 milyoncular satsa yeridir) 30 tl idi geçen sene.bvenim başıma geldi de...

Geri