Kalkış problemi..........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benim ufaklık (1.3 CDTİ Corsa) şu bi kaç gündür yokuş yukarı kalkarken çok zorlanıyor, hatta bi kaç defa stop bile ettirdim. Bi fikri olan var'mı, bu havaların etkisi felan olabilir'mi acaba, zira bizim araçlarda hararet göstergesi olmadığı için göremiyorum...

nasıl yani hararet göstergesi yok mu? yeni corsalarda:confused:

Maalesef....Makyaj aynası bile yok.:mad:

Benim ufaklık (1.3 CDTİ Corsa) şu bi kaç gündür yokuş yukarı kalkarken çok zorlanıyor, hatta bi kaç defa stop bile ettirdim. Bi fikri olan var'mı, bu havaların etkisi felan olabilir'mi acaba, zira bizim araçlarda hararet göstergesi olmadığı için göremiyorum...
hararet göstergesi yok ise nasıl kullanıyorsun arabayı?Fan ve termostad dereceleri düşük mü?Veya sürekli mi fan çalışıyor?1.3 motorlar sanırım tofaş la aynı peki onlarda da mı yok?çok ilginç...Belki dizel oldugu içindir...İlginç..

Hararet yok mu? inanılır gibi değil... :confused: hiç farketmedim ama yarın amcamın corsaya binip bakayım bi

aracın gücten ve cekişten düşmesi genelde debriyaj balatasına baglanır ama arac anladıgım kadarıyla yeniymiş balataların belli bi ömrü olur 150.000 km kadar ama kullanıcıya ve yaptıgın km yede baglı ayagını pedalın üzerindede tutsan bu senin balatana zarar verir bence servise göstermekte yarar var. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana grş

aracın gücten ve cekişten düşmesi genelde debriyaj balatasına baglanır ama arac anladıgım kadarıyla yeniymiş balataların belli bi ömrü olur 150.000 km kadar ama kullanıcıya ve yaptıgın km yede baglı ayagını pedalın üzerindede tutsan bu senin balatana zarar verir bence servise göstermekte yarar var. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana grş

Dostum ukalalık yapmak için şöylemiyorum sakın yanlış anlama. 76'dan beri araç kullanıyorum, yaşım'da elli. Oğluma ilk öğrettiğim şey ayağını debriyaj pedalında tutmamasını, malum fiyatları çok pahalı ;). Sadece 1. vites kalkışlarda rampada yapıyor, ondan sonra tutabilene aşkolsun :). Yine'cevapladığın için teşekkürler. Şu havaların aşırı sıcaklığı biraz düşsün olmazsa servise gidicem.

1.3 cdti'ler genelde dik rampalarda kalkışta zorlanır ama önceye göre bi fark varsa sorun var demektir. Kalkarken klimanız açık değil değil mi?

1.3 cdti'ler genelde dik rampalarda kalkışta zorlanır ama önceye göre bi fark varsa sorun var demektir. Kalkarken klimanız açık değil değil mi?
Evet bariz bi fark var, hele klimayla hiç kalkmıyo....

Genelde 1.3 dizellerin problemidir bu hele araçta 3-4 kişi varsa, dik yokuşta aracı kaldırmak ölümdür o halde, el freninden destek alacaksın ya da adamları indirip araç biraz hareket edince bindireceksin.. :)

Geri