jant yardım corsa c

oceanfoam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba

aracıma resimdeki janttan takmak istiyorum. aracta suanda normal ebatlardaki (14 ınc) çelık jant mevcut ve 3,5 cm lık eıbach yay mevcuttur.
jant ve lastik işinden fazla anlamadığımdan bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim. herhangi bir sorun sürtme v.s. olmadan kullanabilirmiyiz. ??

Ekli dosyalar

• adanalı gold.webp
    adanalı gold.webp
    32.7 KB · Görüntüleme: 98
kaç inç jant takmayı düşünüyorsunuz belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz bi örnek vereyim benim aracımda 3.5 yay var 15inç jant arkalar 3yada4 kişi oturdugu zaman biraz türtüyordu biraz plastigi traşladık sorun kalmadı lastik ölçüsüde 195.50.15

Abi bu tarz offsetli jantlar kesin sürter...Bunlar çok geniş oluyor...Sürtmemesi için araçta yaylarda hiç esneme payı olmaması lazım...
Corsa teamda Ali abinin paylaştığı internettede bol bol bulabileceğin örnek fotolar...
Photo0779.jpg

DSCF9273.jpg

dsc_2812.jpg

HPIM1827.jpg

185.55.14 daha sağlıklı diye düşünüyorum. Arabanın performansı ve yakıtı açısından daha mantıklı diye biliyorum. Yaylardan dolayı 3-4 kişide az da olsa sorun olacaktır. ;)

o zaman masraf yapmama gerek yok ustundekı jantlar kalsın onlarıda sıfır almıstım bır sorunu yok.. yanı sadece lastıklerı deişsem yeter .. pekı lastıklerı hangı ebat takalım arkadaslar 185.55.14 mu dıyorsunuz görsellıkte onemlı tabıı. bu halıyle 5 kişi rahat bınılıyor araca surtme olmadan. ustundekı lastık ölçülerını tam bılmıyorum ama bakınca yazarım onuda.

185/55/R15 corsanın lastik standart ölçüsüdür, bunun haricindeki 50/R15 veya 60/R15 ölçülerde ibreniz yanlış gösterecektir. Ben 15'' lastikte 185/55/R15 ölçüsünü öneririm gayet idealdir yeterince geniştir.

Ahmet Altınçubuk

aracınızın orijinal lastiği muhtemelen 175-65-14 tür. 14 jant olarak en uygun lastik 185-60-14 yada 195-60-14 olacaktır.

tesekkurler cevaplar için

185/60/14 alacağım galıba

bencede aracınıza yazık etmeyin ufak ebat jant lastik yani orjinal ebat en iyisidir

görüntü guzel olsun dıye ugrasıyordum ama orjınale devam edecegız yıne

yorum için tesekkurler

Geri