ısıtma su seviyesi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan garraro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

garraro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araçta arasıra ısıtma su seviyesi kpntrolü uyarısı alıyorum. neyin nesidir arkadaşlar bu uyarı?

birde bu benim aracın termostatı yaza mı ayarlanmış anlamadım, hava -5 in altına düştümü ısıtmıyor aracın içini.??

Motor suyun azalmış. Ayrıca yeni nesil araçlarda bildiğim kadarı ile yazlık kışlık termostat ayrımı yok. Termostatın açık kalmıştır. Ayrıca motor suyu azalmışsa zaten randımanlı ısıtma yapmaz araç.

Son düzenleme:
aracın suyuna yeni baktırdım tam dediler.müşür okuyamıyordur soğuktan dediler.
ısıtmaması cabası yalnız.

araçta arasıra ısıtma su seviyesi kpntrolü uyarısı alıyorum. neyin nesidir arkadaşlar bu uyarı?

birde bu benim aracın termostatı yaza mı ayarlanmış anlamadım, hava -5 in altına düştümü ısıtmıyor aracın içini.??

aracı çalıştırdıktan ne kadar sonra ısıtmasını istiyorsunuz? motor ısınmadan içeriyi ısıtmaz zaten. termostat bozuksa motor sıcaklığı kolay kolay yükselmez. sebep bu da olabilir. aracınızda termostat ayarı söz konusu değildir. eğer normal şartlarda aracı ısıtıyorda -5'in altında ısıtmaması söz konusu olamaz. motorun ısınmasını beklerseniz yeterince ısıtacaktır kalorifer içeriyi.

Aracın astra h sedan ama hangi motor diye yazmamışsın diesel olarak tahmin ediyorum ve kısa mesafe yani 10km kadar ise öyle çabuk ısınmayacağı kesin eksilerde su seviyesi arızası ise ne yazıkki o modele kadaar hala hallemediler 78-80 derecede ikinci çalıştırmada ortaya çıkıyor (Motor su sıcaklığı bu) müşür değişecek. ama diesel değilse sorun termostad

araç benzinli birde lpg var. acaba lpg regületörleri motorun suyunu kullandığı için istenilen sıcaklığı elde edemiyoruz, olabilir mi?
araç çalıştıktan sonra 2-3 km sonra ısıtmaya başlıyor. uzun yola gittim hafta sonu hava sıcaklığı -11 e kadar düştü, arabanın içi soğuk...kafam buna bozuldu.
yoksa motor ısınmadan elbette içerisi de ısınmayacaktır onu biliyorum.
uzun yolda da motor ısınmıyorsa yapacak birşey yok.

Uzun yolda ısıtmıyorsa %100 termostat diyorum. Değiştir farkı görürsün. Pahalı bir parça değil.

eyv tşk.servise giderim garantiden değiştirirler umarım.

araç benzinli birde lpg var. acaba lpg regületörleri motorun suyunu kullandığı için istenilen sıcaklığı elde edemiyoruz, olabilir mi?
araç çalıştıktan sonra 2-3 km sonra ısıtmaya başlıyor. uzun yola gittim hafta sonu hava sıcaklığı -11 e kadar düştü, arabanın içi soğuk...kafam buna bozuldu.
yoksa motor ısınmadan elbette içerisi de ısınmayacaktır onu biliyorum.
uzun yolda da motor ısınmıyorsa yapacak birşey yok.

Araç LPG'de benzinde çalıştığından daha çok ısınır. Yani lpg'nin neden olduğunu düşünmüyorum. Aracını şöyle takip et. Trafiğe girip dur kalklara başlayınca ısınıyor, yol açılınca motor sıcaklığı düşüyormu ve uzun yolda motor sıcaklığı 90'ın altına inip mavi kısıma yaklaşıyormu. Bu dediklerimi yapıyorsa üstte yazdığım termostatı değiştireceksin.

hararet göstergesi yokki:(

Geri