ışıkta beklerken debriyaja basılı tutmak zararlı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tabi zararlı.. Baskı balataya yük biniyor.. Ama çok kısa süreyse birkaç sn. olabilir... yani bu demek değildirki 30sn bekledik debriyaj gidecek ama uzun vadede zararı görülür. (kavramada beklenirse)

balatayı yersin en iyisi boşa almak tabi ışığın süresi uzunsa el frenini çekin:)

vıtes kol tertıbatı boşluk yapıyor ++ sanzuman ıcın zararlı

en iyisi easytronic aldım rahat ettim :) benim önceki arabam düz vitesti, sorun oluştu servise götürdüm, baskı balatayı değiştirdiler ve bana kesinlikle araba duruyorken debriyaja basmayın, boşa alın dediler! teknik bi bilgim yok ama servis söyledi yani ;)

bırakın basılı tutmayı ayagınızla basmasanız bıle uzerınde hafıfce tutmanız bıle debrıyaj ıcın zararlıdır.

elbette zararlı sen en iyisi lambada beklerken sarı yana kadar ayağını debriyaja götürme...

debriyadj balatasının aşınmaması için debriyaja gereksiz yre basılmamalı

bunlar yanlış.

evet zararlı

hayır değil

arkadaşlar kırmızı ışıkta beklerken en fazla ne kadara debrıyaja basılı tutabılırsınızkı?? bi yere kadar sonra sıkılırsınız zaten. ve dolasıyleuzun sure istesenızde basamazsınız. ayrıca balatayı felanda yemez!!
valla benim sol bacaımda kaslar ortaya çıkmaya başladı yavaş yavaş:D:D:D

tabi zararlı.. Baskı balataya yük biniyor.. Ama çok kısa süreyse birkaç sn. olabilir... yani bu demek değildirki 30sn bekledik debriyaj gidecek ama uzun vadede zararı görülür. (kavramada beklenirse)

böyle yazmışım... bunun yanlış olduğuna eminmisiniz ?

dip notunuz tüm cümleye ait ise doğru.

aslına bakarsanız tüm konunun yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.

zira ben debriyaj ile kavramada beklemek üzerine değil.. debriyaj pedalı basılı beklemek üzerine yorum yapmıştım.

demek ki üyeler bir an lsun kavramada bekleme zannetmiş olabilir.

derhal :D :D

resim807fr2.jpg

şekildeki vites yollarını elini şanzımanın üzerinde yutarak bozman en iyi ihtimal 200 bin km alır. vites kolu nun yapacağı boşluk ise şanzımanla alakalı değildir. zira ben 55 bin km dir keyfimden zerre miktar ödün vermem daha ne debriyajım bitti ne vites kolum boşluk yaptı :D

Opel sağlam araçtır...

Debriyaj konusuna ise girmeye değmez... Kavrama ayırmış beklerken hiç bi yer aşınmaz. rahatınıza bakın.

(tepkileri bekliyorum zira tartışmak zevkli :) )

ıyı sen devam et. ama sanzuman uzerındeki lastıklı mafsal. boşluk yapar vede sanzumanda asınmalar olur!!

Ezber konuşma kardeş...

F17 şanzımanı dağıttım ben zevkine incelemek için ;)

aşınırsa haber veririm :D :D

Geri