ışıkta beklerken debriyaja basılı tutmak zararlı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sadece debriyaj bilyeleri boşuna döner oda kısa vadeli bişi olmaz.

Ben debriyajı çok kullananlardanım, hatta genelde boşa atmadan debriyajda yavaşlatırım arabayı. Ama yukardakilerden anladığım yanlış yapıyormuşum :(
En iyisi bundan sonra debriyaj yerine mümkün olduğunca arabayı boşta tutarak rahatlatmaya çalışmak.
Konuyu açan arkadaşa teşekkürler...

araç yavaş iken boşa alıp frenlemek olabilir ama hızlıyken debriyaj basıp vites küçülterek durmak motor kompresörünü kullanmak daha mantıklı diğerinde balatalar yer

Ben debriyajı çok kullananlardanım, hatta genelde boşa atmadan debriyajda yavaşlatırım arabayı. Ama yukardakilerden anladığım yanlış yapıyormuşum :(
En iyisi bundan sonra debriyaj yerine mümkün olduğunca arabayı boşta tutarak rahatlatmaya çalışmak.
Konuyu açan arkadaşa teşekkürler...

araç yavaş iken bu dediğin olabilir ama hızlıyken debriyaj vites küçültmek motor kompresörünü kullanmak daha mantıklı diğer durumda bütün yükü frene verip balataları tüketirsin

Ben genelde yüksek hızlarda yavaşlama ihtiyacım olduğunda uygun aralıklarda vites küçültürek yavaşlıyorum. Boşa almak direkt balataya yük bindiriyor. Ayrıca kompresyonda yavaşlamak benzin tüketimini azaltır diye biliyorum. Son aşamada 2. vitesteyken elimiz mahküm boşa alıp fren ile duruyorum zaten.

Bence yukarıdaki mesajlardan ortaya çıkan sonuç çok basit. Debriyajda ayağını tutmadan vites küçülterek durulmalı ve son aşamada durduktan sonra da boşa alınmalı ve debriyajdan ayak çekilmeli.

kesin sonuç işte budur...durmaya yakın vitesi boşa al ve dururkende boşta bekleki debriyaja minimum bas..debriyaja minimum basıncada maximum kilometre gidersin..

bişey olmaz ya baktın bi balata kokusu oluyor ozmn basma:D

bırakın basılı tutmayı ayagınızla basmasanız bıle uzerınde hafıfce tutmanız bıle debrıyaj ıcın zararlıdır.

Ya ışıklar degil düz yolda giderken bi debriyajı yoklayıp uzamak kadar eglencelisi yok :) yada yukuşta kaldıgımda debriyajı ciftliyorum ;) balatayıda yiyorsak yiyelim neyapak..

arkadaşın biri doru sölemiş. zatan ne kadar basılı tutcan sıkılıyon boşa alıyon zaten

ben önceleri debriyajı basılı tutardım sonradan kendimi ışıklarda boşa atmaya alıştırdım.. gözlemlediğime göre debriyaj bu şekilde daha uzun gidiyo..

Geri