İnsignia

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aton1981
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aton1981

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
topic başlığını insignia olarak unutmuşum açarken. Düzeltilirse memnun olurum.

Selamlar. Garip bir ses ile karşıkarşıyayım.
Rölantide ses yok.
Tanım; Orta karar kullanarak yüksek devirlerde sesi duymamaktayım. Ancak, dip gaz yaparak herhangi bir vitesteyken 4000 devir civarı sonrası hıza bağlı incelen ıslık sesi alıyorum. Vites değişimlerinde ses aniden ton değiştirerek kayboluyor. Bir sonraki vitesin 4000 devirinden sonra yine duyuluyor. Çok çok performanslı kullanınca alıyorum.
Hanımın bile aaa uçak mı kalkıyor demesi de cabası. Turbo yaprakları olması düşündürüyor.
Şu videodaki aracın gücü aşikar. Sesin aralığı bu yüzden çok kısa. 7-8 sn arasında duyulan ve gittikçe yükselen ses. Aracımda bu daha geniş bir aralıkta duyuluyor. Turbocu baktı bugn. turbo alt borusu ( kalın bir boru ) yağ terlemesi var abi bundan yapabilirdedi ama konuya vakıf olduğunu düşünmüyorum.

2010 insignia 1,6T 53000 km. Tüm ağır bakımları ve yağları tam.
https://www.youtube.com/watch?v=D3djVW3dSGA

Ayrıca rölantide ve 2200 devirde hangi viteste olursa olsun tam da turbonun gireceği devirde bi vibrasyon alıyorum. Ses değil. Öyle şiddetli değil. Fakat farklılığı hemen alıyorum. Tüm bu durumlar için egzos manifoldu veya contası aklıma gelmeye başladı. Sizlerin görüşü ne dir ?

Son düzenleme:
Bu kadar sesi çıkartması çok zor. Kaçak aramak gerekir ki, limb moda girmiyor, performans kaybı da yok. Araç 0 aldığınıza varsayarak valf de yoktur.

İyi bir serviste, tüm ek parçalara sabunlu su ile kaçak aradıktan sonra, selenoid ve turbo üzerine odaklanmalı.

Teşekkür ederim.

Araç hiç bir zaman limb moda geçmedi.
Dün usta borunun birinin kelepçesini sıktı. Denemeye cıktık yine yapmıştı. Dün gece de, sesi kaydetmek için yola cıktım. Ses kesilmişti. Tüm devirler ve viteslerde sessiz sedasız yol aldı. Aracı ısındırdım. Zorladım sıkıştırdım. Yine ses yapmadı. Ben birşey anlamadım bu işten. :)

Son düzenleme:
Geri