İnsignia 1.6T LPG??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bmxsap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bmxsap

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet turbo motorlu insigniaya lpg geliştirildimi? araştırdım ama güncel bir bilgi elde edemedim. bu konuyla ilgilenen arkadaşlardan acil yardım istiyorum

Çünkü internette 50 bin kmyi geçen onlarca lpgli insignia var kafamı karıştırdı

evet turbo motorlu insigniaya lpg geliştirildimi? araştırdım ama güncel bir bilgi elde edemedim. bu konuyla ilgilenen arkadaşlardan acil yardım istiyorum

Çünkü internette 50 bin kmyi geçen onlarca lpgli insignia var kafamı karıştırdı

Şef, şimdi öteki LPG takılı turbo motorlu araçlarda sorun yokda, niçin insignia için bir ayrıcalık bekliyorsunuz? 1998 yılından beri piyasada dolanan S40-T4 ve S70-T5 model VOLVO araçlar, lpg ile sorunsuz kullanılıyor, 0.9 bar basınçlı turbo var bu araçlarda. Prins ve Teleflex marka subap yağlayıcı sistemi olan LPG kitlerini gönül rahatlığıyla taktırabilirsiniz, birde opel ile anlaşmalı LandiRenzo marka kitler var, garantili olarak takılıyor. Şehir efsanesi olup çıktı insignia-lpg meselesi :rakir:

dünyanın en pahalı benzini bizde enflasyon hortladı zaten.merkez bankası dolu diyolar hala para diye çıldıryolar.lpg uygulaması lazım bunlar yüzünden.valla bende opel insigna var 180 hp 70 lt depo yarısı dolu iken gebzeden erdeğe geldim ama son sürat ne varsa bastım yokuş yukarı bile uçuyor bu araç eve geldim depo bitti .giderken yavaş gittim istanbul sabiha gökçene kadar 8 parçalı gösterge de 2 tanesi gitmişti.bastım geldim 4 ü gitti.lpg ise daha ucuz sanırım 20 depo sonrası parasını çıkarıyor amma kullanmaya bağlı benzin pahalı ya çok pahalı.ama çok yol yapmıyorsanız değmez bence lpg yılda yapçanız kilometreyi hesaplayın ona göre masrafı tuturun benzin lpg farkını bulun bu tutara bölün ne kazancanız ortaya çıkar.başarılar.

sizin araca tek çözüm lpi, sıralı kitlerde valf soğutucu sıvı bile olsa işe yaramıyor.

Son düzenleme:
oo bu güzel haber çünkü araştırdığımda lpgli insigniaların birşeyleri yanıyormuş sanıyordum :) bir soru daha sormak istiyorum ikinci el insignia alacağım lpglimi alayım yoksa kendimmi taktırayım? Eğer lpgli alacaksam hangi marka olmasına dikkat edeyim? cevaplarınız için teşekkür ederim

A 16let motor da kullanılan sübapar magnezyum alaşımlı o yüzden lpg nin yüksek yanma ısısına dayanamayıp erime yapıyor tabi bu 30bindede olabilir 50bindede veya daha sonrada olabilir daha önce de yazmıştım başka forumlarda ki arkadaşlar bu konuda opel almanyaya yazı yazmışlardı ve opel merkez şu an için böyle bir uygulamanın bu motor için uygun olmadığını ve tavsiye etmediğini söylemiş ki benim araçtada aynı motor var ve yakıt tabiki sıkıntı ama ben bunu bilerek aldım ve sıkıntı yapmamaya çalışıyorum.

vallaha bir ara bende takmıştım insıgnıaya kime sorduysam uzak dur dedi sonuç alamadık...aslında aracı bakıp begendiyen kimseye sormıyacaksın alacaksın lpg mi takdırcan takdırcaksın bende duymuştum sübabları eğdiğini fakat o sübab larıda değiştiryorlar ve çözüm bölece saglıyorlar diye biliyorum...ama ne derece dogru bilmiyorum...

lpi ile sorun olmuyor diyorlar fakat henüz o kadar yaygın değil. alırkende bence kitsiz alın siz kendiniz araştırıp taktırın. kit olanlar sorun yok der iki gün sonra lpg ile alakalı sorun çıkarsa çok başınız ağrır. kendiniz taktırırsanız direk muhatabınız lpg montajcısı olur.

aliminyum subaplı yuksek beygirli araçlarda gidiyosunuz prins bayisine biraz tuzlu fakat subaplarıda değiştiriyolar ona göre kitide takıyolar sorunsuzca biniyosunuz :)

Selçuk nokta atışına yakın fişeklemiş :D ama ilaveten söyleyeyim, eğer 30-50bin arasında subapları haşat ediyorsa lpg hiç çekinmeden standart subaplı motora takın lpg sistemini bakın keyfinize, hepi topu 16 tane subap var, yılda 12bin kilometre yapacağınızı düşünürsek 3-4 yıl gider o subaplar, eğer supsan marka subap taktığımızı düşünürsek eğer varsa :D gayet ucuz fiyatı, ve subap yenileme işlemi de ahım şahım işçilik alacak işlem değildir. Uğraşmak istemiyorsak direk dayanıklı subap takıp geçmek de etkili olur

Geri