İddia Konusu; Otomatik Vites ve "N"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Otomatik vites araba da rampayı boşta inmenin zararı varmıdır?

• Evet vardır.

Oy: 59 52.2%
  • Hayır yoktur.

Oy: 54 47.8%

• Kullanılan toplam oy
    113
bir otomatik vites araç kullanıcısı olarak bende kendimce birşeyler eklemek istedim :) aracım 1.8 vectra c,daha önce hiç manuel araç kullanadım,kullanmayıda bilmem :) bu konuyu yaklaşık 1-2 yıldır bende hem merak ettiğimden,hemde aracım benim için çok kıymetli olduğundan yerli-yabancı forumlarda takip ediyorum,aslında yurtdışında da konu aynı bizde olduğu gibi biraz muallakta,kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor,çoğunluğun hemfikir olduğu şey otomatik şanzıman araçlarda şanzımana fazla yük bindirmemek,bende elimden geldiği kadar şanzuman ömrünü uzatmak için bu kuralı uyguluyorum,mesela;aracı park ederken asla direk 'P' konumuna almam,önce ayak frende el frenini çekerim,sonra aracı 'P'konumuna alırım,aksi taktirde yük şanzumana binecek araç bu şekilde duracaktır,kış aylarında da el freni çekemiyorsam aracı mutlaka düz olan bir yere park ederim ve araç hareket ederken asla 'N' konumuna almam,çünkü aracı tekrar vitese çektiğinizde yine şanzumana normal olmayan bir yük binecektir :) ben aracımı böyle kullanıyorum ve şimdiye kadar şanzumanda hiçbir problem yaşamadım,yine de bunlar kulaktan dolma bilgiler her zaman bir hata payı olabilir..

mesele bilmememiz değil, mesele bilene inanmamamız bence.
ben otomatik şanzımancıda çalıştım, umut okulunu okudu ama genede kimseye inandıramıyoruz.
özellikle ben karışık tekniğe girmeden basit ve anlaşılır şekilde tarif etsemde inan olmuyor. ben bu konuda onno ustaya danışmayı önerdim, yakın olan bir arkadaş gidip sorabilir.

bir otomatik vites araç kullanıcısı olarak bende kendimce birşeyler eklemek istedim :) aracım 1.8 vectra c,daha önce hiç manuel araç kullanadım,kullanmayıda bilmem :) bu konuyu yaklaşık 1-2 yıldır bende hem merak ettiğimden,hemde aracım benim için çok kıymetli olduğundan yerli-yabancı forumlarda takip ediyorum,aslında yurtdışında da konu aynı bizde olduğu gibi biraz muallakta,kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor,çoğunluğun hemfikir olduğu şey otomatik şanzıman araçlarda şanzımana fazla yük bindirmemek,bende elimden geldiği kadar şanzuman ömrünü uzatmak için bu kuralı uyguluyorum,mesela;aracı park ederken asla direk 'P' konumuna almam,önce ayak frende el frenini çekerim,sonra aracı 'P'konumuna alırım,aksi taktirde yük şanzumana binecek araç bu şekilde duracaktır,kış aylarında da el freni çekemiyorsam aracı mutlaka düz olan bir yere park ederim ve araç hareket ederken asla 'N' konumuna almam,çünkü aracı tekrar vitese çektiğinizde yine şanzumana normal olmayan bir yük binecektir :) ben aracımı böyle kullanıyorum ve şimdiye kadar şanzumanda hiçbir problem yaşamadım,yine de bunlar kulaktan dolma bilgiler her zaman bir hata payı olabilir..

bilgiler için teşekkürler..

şimdi arkadaşlar geçen benim şanzumanda problem çıktı.aracı boşa alıp rampa aşağı ilerlersen,araçtaki senoıd valfleri yağ basıncını zayıf veriyor ve aracın şanzumanı tam yaglamayı sağlamıyor.sonuçta otomatik şanzumanın canı yağlama ve yağın temiz olması.bence boşa atılmaz.çünkü benim aracımda d konumunda gidip durunca yine d konumunda kalıyor.kendim N ye alırsam boşa geçiyor.BOŞA ATMA,KUCAGINA ALMA,ATARSANDA DERT YANMA.BU normal bi şanzuman deil.OTOMATİK usta elini sürmeye bile 150tl den başlıyor,gerisini sen düşün....

Abilerim sorunun orjinali şu;
" araç OTOMATIK VITES . yol rampa. yolun başında duruyoruz ve N ye atıyoruz. yol boyunca N de ilerliyoruz fren yapıyoruz, tekrar ilerliyoruz. yarım saat boyunca 2 km yol gıdıyoruz farzedin. vitesi N (BOŞ) ye atarak rampayı boşta inmenin yani frenden bas çek yaparak ilerlemenin aracın şanzumanına bir zararı varmıdır"

El Cevap : VARDIR

Zafer abimin sorusu: "yoğun trafikte dur kalk bir halde 2 km lik hafif bir yokuş iniyoruz n de inersek zararlımı şanzımanı elimize alırmıyız..."

El cevap: NAYIR ALMAYIZ

Polat abiciğimin sorusu : "bulun yokuşu ben N de sallıcam, anahtarına varmısınız? "

El cevap : yokum :D

Aslında hep diyorum, orjinal soruda belirtilen şekilde kullanmanın, şanzumanda kahrolucu bir arızaya müsebbip olmayacağını bende söylüyorum. Ama ZARARLIMIDIR , BELİĞ zararlıdır.

( otomatik şanzuman ilmihali isimli kitap yazacam :D )

Süper cevap olmuş. :kop:

...

Son düzenleme:
Geri