hız sabitleyici

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drakyuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben yaklaşık 1000 km lik yolun 850 km sini cruise control ile gittim.bu arada ben 60 YTL taktırmıştım 2 ay kadar önce.dört kişi ortalama 85 er kilodan ve full bagaj ile gittim.ortalama tüketim km başına 0,19 Ykr kadar.şehir dışı 0,15 şehir içi ise 0,24 Ykr kadar.ve dikkat ettim devir 2000 in altına inince cruise control devreden otomatik çıkıyor.Dikkat edilmesi gereken şey basit.yokuş yukarı çıkarken çok zorlamamak ve devri mümkün olduğunca 2500-3500 arası tutmak.mesela 100 e sabitleyip 5. viteste gitmek gibi.yolun durumuna göre devreden çıkarıp tekrar devreye sokmak bence.saygılar.

ben yaklaşık 1000 km lik yolun 850 km sini cruise control ile gittim.bu arada ben 60 YTL taktırmıştım 2 ay kadar önce.dört kişi ortalama 85 er kilodan ve full bagaj ile gittim.ortalama tüketim km başına 0,19 Ykr kadar.şehir dışı 0,15 şehir içi ise 0,24 Ykr kadar.ve dikkat ettim devir 2000 in altına inince cruise control devreden otomatik çıkıyor.Dikkat edilmesi gereken şey basit.yokuş yukarı çıkarken çok zorlamamak ve devri mümkün olduğunca 2500-3500 arası tutmak.mesela 100 e sabitleyip 5. viteste gitmek gibi.yolun durumuna göre devreden çıkarıp tekrar devreye sokmak bence.saygılar.

haklisiniz,,duz bir otobanada ayni viteste giderken hiz sabitletici daha kullanisli ve az yaktiriyor.

Peki Bu Bütün Corsa D Lere Oluyor Mu Bnm Ki N-joy 3 Kapi Ben Sordum Takilmaz Dediler

İstanbul da böyle bir yer tavsiye edecek yok mu?
3 servise gittim 180 ile 225 arası para istediler.
Ne oluyor ya bu fark ne ki.

Meraba arkadaşlar,
benim aracım 2007 corsa enjoy cdti 90hp:):)
forumda hız sabitleyici için serviste taktıran bir arkadaş 150ytl demiş
ben bugün erzurum opel servisinde sordum 80 ytl dedi parça fiyatına işçilikle beraber sordum hocam işçilikten para istemez zaten bi işi yok dedi. siparişini verdim taktırınca yine yazarım bilginiz olsun dedim.:cool::cool:

Ya anlamadım ben bu işi arabanın modeline göre fiyat değişiyormu ki.. bende Konya da yetkili servise sordum benim araca 150-ytl dediler.. :eek:
Erzurum yarı fiyatı nerdeyse.. parça farkı falan mı varki ?:confused:

merak ettiğim şu ,araç seyir halindeyken mi yakıtı ekonomik olur yoksa hız sabitleyicisi aktifken mi?

düz yolda veya az eğimli yollarda hız sabitleyici daha az yakıyor ama inişli çıkışlı yollarda fazla yakıyor ben devamlı inişlerde devreden çıkarıyorum çünkü yol çok eğimli değilse hız yükseldikce frenliyor bu sefer devirden düşünce gaz veriyor ve 0 tüketimle gideceği yolda düşük de olsa bir tüketimle gidiyor

Ya anlamadım ben bu işi arabanın modeline göre fiyat değişiyormu ki.. bende Konya da yetkili servise sordum benim araca 150-ytl dediler.. :eek:
Erzurum yarı fiyatı nerdeyse.. parça farkı falan mı varki ?:confused:

servisten servise modelden modele motor kodundan motor koduna fiyat değişiyor

düz yolda veya az eğimli yollarda hız sabitleyici daha az yakıyor ama inişli çıkışlı yollarda fazla yakıyor ben devamlı inişlerde devreden çıkarıyorum çünkü yol çok eğimli değilse hız yükseldikce frenliyor bu sefer devirden düşünce gaz veriyor ve 0 tüketimle gideceği yolda düşük de olsa bir tüketimle gidiyor

frenleme yok maalesef gaz kesiyor sadece

arkadaşlar benimde bir sorum olacak 2001 model astra G'lere takılıyormu birde LPG var uyumlumu bu arada motor kodu Z tibi

Bir kaç servise daha sormak lazım demekki ..
Amaaaa ondan önce gerekli mi değil mi ona karar vermek lazım..
Sonuçta çok sık uzun yola veya şehirdışına çıkmıyorum.. Onun yerine xenon far kiti veya sis farı gibi aynı fiyata daha gerekli olabilecek aksesuarlara bakmak gerekiyo galiba..

anladım teşekkürler Muhammet.. ;)

Geri